Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:48 26 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 1 Dan Șova, salvat în Senat

ro

25 Mar, 2015 13:07 864 Marime text
Senatorii s-au pronunțat astăzi în plen asupra cererilor DNA privind reţinerea şi arestarea senatorilor PSD Darius Vâlcov și Dan Șova.

Potrivit B1 TV, în cazul lui Dan Șova s-au înregistrat 79 de voturi pentru, 67 de voturi împotrivă și 5 abțineri. Astfel, nu este întrunit cvorumul necesar pentru încuviințarea arestării preventive. Conform regulamentului Senatului, hotărârea se adoptă cu o majoritate de 50 la sută plus 1 din numărul total al senatorilor. Astfel, este nevoie de 85 de voturi pentru încuviințarea cererii.

Dan Șova a susținut în discursul ținut în plen că nu se face vinovat de faptele de care este acuzat și că cere colegilor să nu avizeze arestarea sa.

În cazul lui Dan Şova, Comisia Juridică din Senat a dat deja aviz favorabil.

UPDATE 1, ora 13.41

Votul a fost secret, cu bile.

În raportul Comisiei juridice a Senatului se precizează că la întocmirea referatului în cazul lui Dan Șova procurorul a reținut faptul că senatorului i s-a solicitat în data de 19 februarie 2015 predarea în original a proceselor-verbale ale Adunării Generale a Asociaților Societății Civile Avocații „Șova și Asociații" din perioada 2005-2009, acesta prezentând DNA 11 procese-verbale solicitate, plus încă trei.

Potrivit sursei, cele 11 procese-verbale ar fi fost tehnoredactate la solicitarea lui Dan Șova „pe fondul scandalului mediatic apărut în presă cu privire la contractele de asistență juridică semnate cu complexele energetice Rovinari și Turceni".

„Caracterul fals al celor 11 înscrisuri relevă întreprinderea de acțiuni de o gravitate deosebită din partea suspectului Șova Dan, activitate infracțională orientată în mod vădit în scopul obstrucționării anchetei, fapt ce periclitează grav obiectivele de interes public ale urmăririi penale și implicit ale înfăptuirii justiției penale în general. Procesele-verbale respective în privința cărora suspectul Șova Dan le-a alterat conținutul reprezintă mijloace materiale de probă în procesul verbal. (...) Având în vedere starea de fapt relevată de probațiunea administrată în ultima perioadă în sensul că Șova Dan a întreprins acțiuni grave și concrete orientate direct împotriva bunei desfășurări a procesului penal se impune cu necesitate ca în privința sa să fie luate măsuri preventive", se arată în referatul procurorilor, potrivit raportului Comisiei juridice.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii