Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:43 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dan Şova, despre intervenţia în caz de ninsori abundente Cine nu intervine aşa cum trebuie, va răspunde

ro

15 Nov, 2013 19:22 716 Marime text
Autorităţile sunt pregătite să intervină în caz de ninsori abundente, iar cine nu va acţiona aşa cum trebuie va răspunde, a declarat, vineri, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, Dan Şova

"S-au făcut mai multe întâlniri cu şefii de direcţii regionale de drumuri şi cu şefii de secţii de drum naţional şi pot să vă spun că, din acest moment, cine nu intervine aşa cum trebuie, va răspunde", a afirmat Şova, într-o intervenţie telefonică la România TV.

Potrivit acestuia, există un comandament de iarnă organizat la nivelul Companiei Naţionale de Autostrăzi "numai pentru autostrăzi şi drumuri naţionale care sunt acoperite de companie". CNADNR are reprezentanţi şi în comandamentul de iarnă organizat la Ministerul Transporturilor.

Dan Şova a dat asigurări că autorităţile sunt pregătite ''pentru orice''.

În plus, accesul autoturismelor nu va mai fi permis pe drumurile care urmează să fie blocate sau deszăpezite, aşa cum s-a întâmplat anii trecuţi, pentru ca utilajele să poată interveni.

"Suntem pregătiţi pentru orice. Noi am luat măsuri - vreau să precizez acest lucru, să nu se mai întâmple ca anii trecuţi - ca oamenii să nu mai poată intra pe drumurile care urmează să se blocheze sau să se deszăpezească pentru a putea fi eliberate cu maşinile CNADNR şi ale companiilor care asigură deszăpezirea. Ştiţi foarte bine că, în anii trecuţi, cele mai mari probleme au fost ridicate de faptul că nu se putea interveni cu utilajele din cauza maşinilor blocate în zăpadă, pentru că nu au avut grijă din timp să blocheze drumurile. Am discutat şi cu colegii de la Interne, sperăm să nu se mai repete asemenea lucruri şi să se ţină cont de faptul că intervenţia pe timp de viscol este foarte dificilă, dacă nu imposibilă, şi aceasta este o chestiune generală în orice ţară a lumii, nu numai la noi", a subliniat ministrul Marilor Proiecte.

În ceea ce priveşte montarea parazăpezilor, acesta a spus că lucrările sunt în grafic.

Sursa: Agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii