Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:29 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dan Neculăescu a primit delegația Grupului de prietenie cu România, din Parlamentul Turkmenistanului

ro

24 Oct, 2018 17:06 1272 Marime text
Secretarul de stat Dan Neculăescu a primit astăzi, 24 octombrie, o delegație a Grupului de prietenie cu România din Parlamentul Turkmenistanului, condusă de Yusupguly Eșaiev, care îndeplinește și funcția de președinte al Comisiei parlamentare pentru protejarea drepturilor și libertăților.

Diplomatul român a evidențiat nivelul foarte bun al dialogului politic bilateral, reflectat de ritmul susținut al contactelor bilaterale, precum și de cooperarea pe multiple paliere.

A evocat importanța vizitei la Așhabad, în perioada 2-4 iulie 2018, a ministrului afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, însoțit de o delegație reprezentativă pentru domeniul educației.

A exprimat interesul părții române de a continua cooperarea și dialogul politic pe linia celor două ministere ale afacerilor externe și s-a referit la acțiunile aflate pe agenda bilaterală în perioada următoare.

Secretarul de stat a menționat exercitarea de către România a Președinției semestriale a Consiliului UE, începând cu 1 ianuarie 2019, și a reiterat interesul părții române de a dezvolta relațiile cu statele central asiatice, inclusiv în perspectiva adoptării unei noi Strategii a UE pentru Asia Centrală.

A exprimat disponibilitatea de a conlucra activ, în perioada următoare, cu Turkmenistanul pentru aprofundarea cooperării în cadrul UE și a încurajat realizarea de către acest stat de progrese în domeniul drepturilor omului și democrației.

Sursa foto: MAE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii