Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:56 25 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Damu Fudulea, inspector Antifraudă, și Mihai Perifan, de la Protecţia Consumatorilor, condamnaţi (rechizitoriu)

ro

03 Jul, 2015 16:26 1476 Marime text
Judecătoarea Marinela Mitan, din Tribunalul Constanţa, l-a condamnat azi pe Mihai Perifan, fostul şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Constanţa, dar şi pe și Damu Fudulea, inspector în cadrul ANAF - Direcţia Generală Antifraudă.
 
Cei doi au fost trimişi în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa.
 
Perifan a luat 1 (un) an şi 6 (şase) luni închisoare pentru cumpărare de influenţă. Pedeapsa a fost suspendată condiţionat. Fostul şef de la Protecţia Consumatorilor a fost obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Muzeului de Istorie Naţionala şi Arheologie Constanta sau în cadrul Căminului pentru Persoane Vârstnice din mun. Constanţa, pe o perioadă de 100 de zile lucrătoare.

Fudulea a luat 1 (un) an închisoare, cu suspendare condiţionată, pentru folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii. Şi el a fost obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din mun. Constanţa sau în cadrul Căminului pentru Persoane Vârstnice din mun. Constanţa, pe o perioadă de 100 de zile lucrătoare. Tribunalul a constatat încetată de drept măsura arestului la domiciliu dispusă faţă de Perifan şi Fudulea şi a confiscat suma de 15.000 euro. Hotărârea nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.  

Rechizitoriu
Trimitere în judecată Mihai Perifan, fost şef al Protecţiei Consumatorilor Constanţa, şi Damu Fudulea, inspector Antifraudă (document)


Mihai Perifan este fratele lui Daniel Perifan, cel din urmă fiind ginerele afaceristului Costică Zelcă. Daniel Perifan este cercetat alături de alte persoane, sub control judiciar, într-o cauză separată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii