Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:47 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dacian Cioloș –„Nu există români printre victimele atentatelor teroriste din Bruxelles

ro

22 Mar, 2016 12:49 1637 Marime text
 
Premierul Dacian Cioloş a transmis, astăzi printr-un comunicat de presă că este „profund șocat și preocupat de situația gravă produsă de exploziile de la Bruxelles”.
 
Potrivit acestuia, nu există cetăţeni români printre victimele atentatelor teroriste din Belgia.
 
Premierul Dacian Cioloş a anunţat, astăzi, că a avut discuţii atât cu ministrul de Externe, Lazăr Comănescu, cât şi cu ambasadorul Gheorghe Tinca şi s-a asigurat că nu există cetăţeni români între victimele atentatelor din Bruxelles.
 
„Guvernul pe care îl conduc este profund șocat și preocupat de situația gravă produsă de exploziile de la Bruxelles, din această dimineață. Guvernul României condamnă cu fermitate aceste manifestări de violență și își exprimă sprijinul pentru autoritățile belgiene și europene pentru a pune capăt unor asemenea situații și pentru consolidarea securității în spațiul european. De asemenea, Guvernul României transmite condoleanțe familiilor victimelor și asigură cetățenii că s-au luat toate măsurile necesare pentru consolidarea securității pe plan intern”, a transmis Cioloş, printr-un comunicat de presă.
 
„Am avut o discutie cu seful Serviciului Roman de Informatie si cu domnul Toba. In Romania totul este sub control si nu exista riscuri pentru Romania. In schimb, am cerut domnului Toba si domnului ambasador Tinca sa transmita Belgiei disponibilitatea noastra pentru ajutor. Impreuna cu domnul Iohannis, am avut o discutie prin care sa ajutam romanii si autoritatile belgiene in cazul in care vor considera ca este nevoie. Facem toate demersurile ncesare pentru a ne asigura protectia cetatenilor roman” a precizat premierul.
 
La nivelul SRI s-a activat celula de criză, în urma atentatelor teroriste comise la Bruxelles, a declarat purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea. SRI ar urma să adopte, pe teritoriul României, măsuri suplimentare de securitate, similare celor adoptate după atentele din Franța.
 
„MAE a mobilizat deja la ambasada noastra la Bruxelles celula de criza, precum si numere de telefon pentru oricine are nevoie de informatii oferite de autoritatile romane. Avem deja o echipa la aeroportul din Amsterdam, unde a fost deviata cursa Tarom. Avem echipa consulara. Din informatiile pe care el avem, cursa Tarom isi luse deja zborul inainte de producerea atentatelor”, a mai spus Dacian Cioloş.


Citește și: 25 persoane au murit și 35 au fost rănite în urma exploziilor din Bruxelles. Ema Gavrilă, la locul exploziei - „Sper să ajung să vă revad!“
Sursa fto: Facebook - Dacian Ciolos
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii