Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:57 21 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dacă va fi acuzat de corupţie, Andrei Chiliman va suporta rigorile statutului liberalilor

ro

18 Jun, 2015 19:44 821 Marime text
Prim-vicepreședintele PNL Ludovic Orban a declarat că nu are informații despre cazul primarului sectorului 1, Andrei Chiliman, dar a precizat că în situația în care procurorii vor anunța că este suspect de corupție, liberalii vor aplica toate prevederile statutare: "Spre deosebire de PSD, care numai a anunțat public că intenționează să introducă prevederi statutare, PNL a adoptat modificări statutare în ceea ce privește integritatea, reglementări care vizează membri ai PNL care se află în diverse faze de anchetă. În mod evident, vom aplica toate prevederile statutare referitoare la colegii noștri care se află în diferite faze de anchetă, în toate cazurile, indiferent cum se numește un membru al PNL care se află într-o situație sau alta. De ce să punem carul înaintea boilor, de ce să vindem pielea ursului din pădure, să facem niște anticipări?".
Liderul PNL a susținut că nu cunoaște ca Andrei Chiliman să aibă relații comerciale cu Iulian Herțanu, cumnatul premierului: "Acum, e adevărat că de când Ponta este primul-ministru, pe firma d-lui Herțanu o găsești în tot felul de asocieri care au câștigat licitații, nu știu dacă este și cazul Primăriei sectorului 1. L-am găsit și în Dâmbovița, unde sunt copreședinte, la compania de apă, unde, la fel, a luat lucrări pe care nu este în stare să le execute".
Potrivit şefei liberalilor, Alina Gorghiu, una dintre propunerile de modificare a statutului în privința criteriilor de integritate este aceea că orice persoană care este condamnată într-o primă instanță în România pentru o faptă săvârșită cu intenție își pierde funcția din partid. Conform acelorași criterii, un liberal își va pierde calitatea de membru de partid în momentul în care are o condamnare definitivă din partea instanței de judecată. "Dacă o persoană e condamnată definitiv, e radiată din registrul membrilor PNL. Un detaliu suplimentar este că atunci când o persoană se află într-o funcție numită în administrația locală sau centrală (...) și începe urmărirea penală, acea persoană își pierde sprijinul politic, deci își pierde funcția. În cazul în care împotriva unei persoane se ia măsura arestului preventiv, (...) acea persoană este suspendată din funcție", a declarat copreședintele PNL.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii