Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:41 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Dacă starea de incompatibilitate se menţine” Mişcarea Populară Constanţa îi solicită prefectului Bola să îl demită pe Nicuşor Constantinescu

ro

25 Apr, 2013 16:12 1205 Marime text
Fundaţia Mişcarea Populară - filiala Constanţa cere prefectului judeţului Constanţa, Eugen Bola, să verifice de urgenţă dacă starea de incompatibilitate a lui Nicuşor Constantinescu, evidenţiată de  raportul de constatare al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), se menţine şi în prezent şi, în cazul acesta, să aplice neîntârziat legea, procedând la eliberarea din funcţia de Preşedinte al Consiliului Judeţean a domnului Nicuşor Constantinescu.

În fapt, potrivit comunicatului ANI, s-a constatat că Nicuşor Constantinescu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20.06.2008 - 23.03.2009, întrucât a deţinut, simultan, atât funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa cât şi calitatea de reprezentant al Judeţului Constanţa în Adunarea Generală a Acţionarilor în cadrul S.C. RAJA S.A. Constanţa, încălcând astfel dispoziţiile art. 87 alin. (1) lit. f) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare.
„Prin urmare, considerăm că se impune aplicarea imediată a legii. Cerem prefectului Eugen Bola să îşi facă datoria de înalt funcţionar public însărcinat cu aplicarea legilor şi să verifice neîntârziat situaţia actuală de fapt, iar în cazul în care starea de incompatibilitate se menţine, să îl demită pe Nicuşor Constantinescu din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa”, se menţionează într-un comunicat de presă al Mişcării Populare Constanţa. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii