Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:26 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alina Gorghiu „Dacă e cineva vinovat de o eroare judiciară, trebuie să plătească”

ro

26 May, 2015 21:12 1425 Marime text
 
Copreședintele PNL Alina Gorghiu precizează că Senatul face legi și nu se pronunță, conform Constituției, asupra deciziilor instanțelor, susținând că demersul președintelui acestui for, Călin Popescu-Tăriceanu, în cazul Marianei Rarinca este unul politicianist, informează Agerpres.

„Senatul României nu are niciun motiv să se amestece în cazuri pe care justiția românească, prin mecanismele CSM și ale Inspecției Judiciare, le poate regla fără îndrumarea dlui Tăriceanu. Senatul face legi și nu se pronunță, conform Constituției, asupra deciziilor instanțelor. Acest rol revine exclusiv CSM și instanțelor competente. Dacă e cineva vinovat de vreo eroare judiciară, trebuie să plătească, dar vinovăția sa nu o stabilesc parlamentarii", a scris astăzi Gorghiu pe Facebook.

Ea îi amintește lui Tăriceanu că "obstrucționează de două luni Constituția în „cazul Șova".

„E lesne de observat, însă, că spiritul justițiar al dlui Tăriceanu funcționează extrem de selectiv. Șeful Senatului exploatează politicianist cazul pe care îl invocă, pentru a justifica ofensiva Puterii asupra legilor penale și a instituțiilor anticorupție. Acesta nu este un demers al Parlamentului, ci al frontului anti-justiție pe care îl păstorește domnul Tăriceanu, împreună cu Victor Ponta și PSD, iar PNL nu va gira niciodată acțiunile prin care aceștia încearcă să se opună justiției", conchide Gorghiu.


Sursa: Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii