Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:31 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cutremurul din România. În județ cea mai mare intensitate a fost la Hârșova. Vezi și în alte orașe ale județului. Raportul INFP

ro

28 Dec, 2016 11:30 11069 Marime text
În urmă cu câteva minute Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a publicat, pe site-ul prorpiu, Raportul privind evenimentul Cutremur Vrancea din 28 decembrie 2016.   
 
Astfel, un cutremur moderat cu magnitudinea ML 5,3 grade (magnitudine moment Mw 5,6) s-a produs în regiunea Vrancea în noaptea de marți 27 decembrie spre miercuri 28 decembrie.
 
 
Conform Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, epicentrul seismului a fost localizat în Munții Vrancei, la Vest de Nereju, județul Vrancea (45,71 grade latitudine Nordică, 26,60 grade longitudine Estică).
 
 
Cutremur.net spune că seimsul a avut loc la adâncimea de 98,9 km. Magnitudinea seismului a fost de 5,3 grade pe scara Richter, magnitudinea moment fiind de 5,6 grade potrivit  Centrului Seismologic Euro-Mediteranean.
 
Intensitatea maxima a fost de V grade pe scara Mercalli.
Miscarea seismică a fost resimțită pe arie larga în Muntenia, Oltenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei, dar și în Sudul Transilvaniei.
 
De asemenea, seismul a fost resimțit și în Estul Bulgariei.
 
Cutremurul din noaptea de 27-28 decembrie 2016 a fost perechea seismului vrâncean moderat produs în noaptea de 23-24 septembrie 2016 (magnitudine 5,7 pe scara bazata pe moment seismic).
 
Cele două seisme moderate produse în acest an în zona Vrancea au avut același epicentru, iar focarele lor au fost situate la adâncimi foarte apropiate, între 90-100 km.
 
Intensitate în diverse orașe ale județului Constanța
 
Potrivit raportului infp.ro intensitatea cutremurului a fost de III-IV pe scara Mercalli la Hârșova și III la Cernavodă, Constanța, și Mangalia.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii