Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:35 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cutremur la spital dupa moartea unui pacient

ro

24 Jan, 2009 12:17 699 Marime text

Toate cadrele medicale implicate in cazul barbatului de 62 de ani care a murit, joi, la Spitalul de Urgenta Slatina, au fost destituite.

Pacientul a decedat dupa ce a fost plimbat, timp de patru ore, de la un spital la altul si de la o sectie la alta, a fost examinat superficial, nu i s-au facut analize si nu i s-a administrat nici un tratament. Comisia condusa de ministrul Sanatatii, Ion Bazac, care a facut o ancheta, azi-noapte, la Spitalul Judetean de urgenta Slatina, a mai decis ca toate documentele referitoare la acest caz sa fie trimise la parchet.

Ministrul Sanatatii, Ion Bazac: Am fost extrem de indignat ca viata unui om valoreaza 10% dintr-un salariu pe o luna. „Am decis eliberarea din functie a directorului executiv de sanatate publica Olt, eliberarea din functie a managerului Spitalului judetean Olt, desfacerea contractului de munca al directorului medical al Spitalului de urgenta Slatina, al medicului sef de la unitatea de primiri urgente, al medicului de garda Boli Interne care a examinat pacientul, al doctorului Fulga Cornel, medic de garda la unitatea prmiri urgenta, care a examinat pacientul, a asistentei sefa de tura din acea dupa-amiaza. De asemenea, am decis sanctionarea disciplinara a doctoritei Corposan, a medicului de garda de la sectia de Boli Cronice si a tuturor asistentelor medicale din unitatea de primiri urgente. Mai mult decat atat, am dispus trimiterea a intregului raport, impreuna cu toate actele anexe, la Parchetul de pe langa Curtea de Apel.“

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii