Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:20 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cutremur în Parlament Un număr de 11 aleşi riscă pedeapsa cu închisoarea

ro

17 Sep, 2014 10:46 2175 Marime text
Potrivit România TV, un număr de 11 aleşi riscă pedeapsa cu închisoarea, în urma formulării unor plângeri penale. Doi ani ar putea sta demnitarii după gratii.

ANI a cerut Senatului sa-i retraga mandatul senatorului PNL Akos Mora, condamnat definitiv si irevocabil pentru incompatibilitate.

ANI comunică că se poate ajunge la amenda pentru toți membrii Comisiei Juridice din Senat, iar ulterior se poate ajunge chiar la plângeri penale.

“Pe de-o parte, hotararile judecatoresti sunt obligatorii, se executa, nu se discuta. Nu avem ce comenta. De asemenea, Curtea Constitutionala a mai dat niste decizii pe care Comisia le va analiza si va decide in consecinta. Din alt punct de vedere, la Comisia Juridica nu ne putem sesiza la initiativa niciunei alte insittutii decat la sesizarea BP al Senatului, sesizare care a venit ieri, motiv pentru care astazi, sau cel tarziu in sedinta de saptamana viitoare, cand e si termenul final dat de BP, ne vom pronunta asupra acestei situatii. Comisia se sesizeaza de catre BP, nu de ANI prin comunicate. Nu pot pune pe ordinea de zi un comunicat de presa”, a declarat presedintele Comisiei Juridice, Cătălin Boboc pentru ştiripesurse.ro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii