Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:17 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Cutremur în Bulgaria. S-a simţit PUTERNIC la Bucureşti şi în alte oraşe ale României

ro

22 May, 2012 08:01 2089 Marime text

Un seism cu magnitudinea de 6.2 a avut loc în jurul orei 03.01, ora României, în Bulgaria, potrivit INFP. Alte site-uri îl creditează cu magnitudini între 5.6 şi 5.8. Cutremurul s-a simţit puternic şi la Bucureşti şi în alte zone din sudul ţării. Seismul din Bulgaria a fost urmat de o replică mai mică, de 3.1.

Cutremurul a avut loc la o adâncime de 9.1 km şi a fost simţit şi la Bucureşti.

Potrivit site-ului american usgs.com, cutremurul a avut loc la o distanţă de 9 km de localitatea Pernik şi la 25 km de capitala Sofia. Potrivit site-ului american, seismul ar fi avut o intensitate de 5.8.

European-Mediterranean Seismological Centre susţine că intensitatea acestuia a fost de 5.5.

Potrivit quakes.globalincidentmap.com, cutremurul din Bulgaria a fost urmat de o replică mai mică, de 3.1, în jurul orei 3.23, ora României.

UPDATE

Şeful INFP Constantin Ionescu spune că seismul a a vut intensitatea 7, pe scara Mercali, în zona epicentrală, iar la Bucureşti de 3,1. 

Ionescu mai spune că este posibil să fi fost afectate clădiri şi instalaţii. 

UPDATE 1

Potrivit primelor informaţii, cutremurul s-a simţit la Bucureşti, Craiova, Giurgiu, Corabia, Tg. Jiu, Drobeta Turnu Severin, Slatina, Rm Vâlcea, Alexandria.  

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • mada cone 22 May, 2012 04:45 da, si la Alexandria/Teleorman s-a simtit destul de tare avand i n vedere ca am tresarit din somn speriata ce ceva imi misca puternic patul, groaznic moment, imi este teama sa ma gandesc ce au simtit oamenii bulgari in acele momente.....
  • earthquake hater 22 May, 2012 04:30 USGS a masurat pe scara momentului (Mw), EMSC a masurat magnitudinea undei ("body wave" - mb), iar ai nostri au vorbit de scara Mercalli - care mi se pare cea mai potrivita pentru informarea publicului pentru ca masoara EFECTELE cutremurului si nu caracteristici care nu spun nimic nespecialistilor. Remarcati ca sunt trei scari diferite care masoara trei caracteristici diferite ale unui cutremur? Cum de va trece prin cap ca acele masuratori ar putea fi vreodata egale? Apropo, scara Richter a incetat sa mai fie folosita in masuratori de prin anii saptezeci. De ce ati ramas in urma? Datorita anilor de comunism?