Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:11 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curtea de Apel Constanţa dezbate contestaţiile depuse de Nicuşor Constantinescu la măsurile controlului judiciar

ro

04 Aug, 2015 09:14 1497 Marime text
 
 
Nicuşor Daniel Constantinescu face, azi, o nouă încercare de a se întoarce în fruntea Consiliului Judeţean Constanţa. Şeful CJC a formulat, pe 30 iulie, două contestaţii împotriva deciziilor luate de judecătoarea Iulia Cezara Suciu, din Tribunalul Constanţa, care a decis menţinerea lui sub control judiciar. Contestaţiile lui Nicuşor Constantinescu vor fi soluţionate azi de judecătorii Curţii de Apel Constanţa.
 
Măsura preventivă anterior precizată este valabilă atât în dosarul privind presupusa subfinanţare a Centrului Militar Zonal Constanţa, cât şi în cel în care Constantinescu este judecat alături de fundaţiile Fantasio şi Thalia.
 
Pe durata măsurii preventive anterior precizate, Nicuşor Daniel Constantinescu nu are voie, printre altele, să exercite funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa.

UPDATE 11.05

Contestaţia formulata în dosarul CMZ va fi analizată de judecătoarea Valentina Boboc, din Curtea de Apel Constanţa. 

La finele lunii februarie, Valentina Boboc a anulat mandatul de arestare preventivă emis pe numele lui Nicuşor Constantinescu de judecătorul Lucian Lică, din Tribunalul Constanţa, şi a luat faţă de şeful CJC măsura arestului la domiciliu. În luna aprilie,  Valentina Boboc i-a înlocuit lui Constantinescu arestul la domiciliu cu controlul judiciar, pe o durată de 60 de zile de la data rămânerii definitive.

UPDATE

În dosarul fundaţiilor, Valentina Boboc s-a abţinut, iar în cel al CMZ a fost recuzată de şeful CJC. Pronunţarea pe cererea de abţinere vor fi dată mâine. 

Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu (abuz în serviciu) - DNA Constanţa


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii