Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:43 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curtea de Apel Bucureşti ar putea da astăzi sentinţa în dosarul torţionarului Vişinescu

ro

24 Jul, 2015 07:14 2080 Marime text
Judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti ar putea pronunta, vineri, sentinta in dosarul in care Alexandru Visinescu, fost comandant al Penitenciarului Ramnicu Sarat, este acuzat de tratamente neomenoase, potrivit Agerpres.

Pe 14 iulie, un procuror de la Parchetul General a cerut condamnarea lui Visinescu la 25 de ani inchisoare si degradarea militara. In ultimul cuvant, Visinescu a spus, cu voce tremuranda, ca a fost corect si a muncit sincer.

"In conditiile de atunci, mi-am dovedit corectitudinea. Va rog sa apreciati sinceritatea mea. Am dovedit corectitudine. De asta m-au trimis la Ramnicu Sarat. Directia Generala a Penitenciarelor trebuia sa intervina. Am fost mult timp servitor", a declarat Visinescu.

La acest ultim termen al procesului, procurorul de sedinta a declarat ca, in cazul lui Alexandru Visinescu, ar trebui aplicata detentia pe viata, insa, cum acesta are peste 65 de ani, pedeapsa maxima prevazuta de legea penala este de 25 de ani.

Potrivit HotNews.ro, procurorul a explicat ca pentru Alexandru Visinescu legea penala mai favorabila este vechiul Cod penal, respectiv infractiunea de tratamente neomenoase, care are in noul Cod penal corespondent in infractiunea de crime impotriva umanitatii.
Sursa: HotNews.ro
Sursa foto: adevarul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii