Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:30 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cursuri gratuite de supravieţuire pentru angajaţii SMURD

ro

18 Dec, 2014 13:07 2927 Marime text
Societatea Regional Air Services SRL a anunțat printr-un comunicat de presă că oferă gratuit cursul Helicopter Underwater Escape Training, curs aprobat OPITO, pentru toți angajații MAURO din județul Constanța la Centrul de Pregătire pentru Supravietuirea pe Mare Constantin Ștefănescu.

„Pentru a veni în sprijinul comunității salvatorilor din Constanța și după accidentul din data de 15.12. 2014 în care patru oameni și-au pierdut viața în urma prăbușirii elicoterului EC 135 SMURD în lacul Siutghiol, Regional Air Services ofera gratuit cursul Helicopter Underwater Escape Training, curs aprobat OPITO, pentru toți angajații MAURO din județul Constanța la Centrul de Pregătire pentru Supravietuirea pe Mare Constantin Ștefănescu. În cadrul practicii HUET (Helicopter Underwater Escape Training) cursanții învață într-un mediu controlat cum să utilizeze echipamentul de siguranță și cum să respecte procedurile pentru situații de urgențe al transportul cu elicopterul, indusiv amerizat. HUET este cerința obligatorie pentru industria offshore și pentru echipajele aeronavelor care zboară deasupra întinderilor mări de apă, făcând parte din pregătirea acestora pentru supraviețuire. Cursurile pot fi programate înceând cu data de 5 ianuarie 2015 la aeroportul Tuzla, Constanța“.

HUET este cerinta obligatorie pentru industria offshore si pentru echipajele aeronavelor care zboara deasupra intinderilor mari de apa, facand parte din pregatirea acestora pentru supravietuire.

Elicopterul SMURD la bordul căruia se aflau medicul Laura Vizireanu, în vârstă de 39 de ani, asistenta Gabriela Harton, în vârstă de 38 de ani, care era însărcinată, pilotul, comandor Petre Corneliu Cătuneanu, de 47 de ani, şi copilotul, căpitan comandor Ginel Claudiu Crăcănel, de 42 de ani, s-a prăbuşit în lacul Siutghiol, potrivit ROMATSA, luni, la ora 16.16, la aproximativ 500 de metri de mal. Prima persoană salvată din apa extrem de rece a fost medicul Laura Vizireanu, care a fost resuscitată şi apoi transportată la spital, unde a murit, însă, câteva ore mai târziu. În orele următoare au mai fost găsite trupurile asistentei Gabriela Harton şi pilotului Petre Cătuneanu, pentru care s-au mai încercat manevre de resuscitare, însă fără succes. În cursul nopţii a fost găsit şi scos din apă şi trupul neînsufleţit al copilotului Claudiu Crăcănel.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii