Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:01 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cumpăna e în sărbătoare. Zeci de locuitori ai comunei și oaspeți de seamă la Festivalul internațional Rodul pământului (galerie foto)

ro

29 Sep, 2018 11:02 2695 Marime text



În aceste momente, la Cumpăna, a început cea de a XVI -a  ediție a festivalului internațional Rodul pământului. 

Pe scena festivalului au urcat invitații de onoare ai evenimentului organizat de Primăria Cumpăna.

Printre invitați se numără și Dănuț Jugănaru -director CCINA și Petre Dinică- directorul  DGADPC Constanța, Horia Țuțuianu, președintele CJC, Elena Frâncu- fost director al Direcției de Sport și Tineret Constanța, și cetățean de onoare al Cumpenei, prefectul județului Constanța Dan Jeaca, dar și Ciprian Marica.

De asemenea, în cadrul evenimentului, sunt prezenți reprezentanți ai unui oraș din Turcia, Edremit, cu care Primăria Cumpăna urmează să se înfrățească.

Sunt prezenți reprezentanți ai  Misterului Agriculturii, ai Primăriilor din  Republica Moldova, înfrățire cu Primăria Cumpăna, reprezentați ai Direcției de Agricultură ai județului Constanța, consilierii locali și multi alții.

Festivalul a fost deschis cu intonarea Imnului de stat de către soprana Daniela Vlădescu, directorul al Teatrului de Operă și Balet Oleg Danovski.

Administrația locală din Cumpăna a pregătit două zile pline de surprize și muzică.

Astfel, pe scenă urcă nume sonore ale muzicii folclorice, precum: Nicolae Furdui Iancu, Veta Biriş, Margareta Clipa, Gelu Voicu, Alexandru Bradatan.

Taraful din Morunglav este şi el prezent la festival, iar interpreta Elena Gheorghe şi cântăreţul de muzică grecească Ionuţ Galani încing atmosferă cu specific tradiţional.

Gazdele festivalului folcloric sunt îndrăgiţii Elena Plătică şi Ionuţ Dulgheriu.
 
O atracţie a acestui festival  este parada portului popular, însă sunt şi câteva expoziţii de promovare gastronomică şi turistică, precum şi una de fructe şi legume.

Un punct inedit al programului este concursul de sculptură în fructe şi legume care, cu siguranţă, are  mulţi participanţi din ţară, dar şi de peste hotare.
 
Rodul pământului şi bunătăţile naturii trebuie preţuite cât mai mult. Iar anul acesta, fiind şi cel în care sărbătorim Centenarul, trebuie să celebrăm acest lucru prin acţiuni variate.

De aceea, un festival dedicat tradiţiilor şi bucatelor alese atât din ţară, cât şi de la vecinii noştri moldoveni, greci şi turci îmbină etnicitatea cu identitatea naţională şi tradiţională de care trebuie să fim mândri.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii