Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:20 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Whatsapp va fi inutil în viitor Cum vom comunica în curând

ro

01 Jul, 2015 23:56 1474 Marime text
 
Să fii șeful Facebook nu e ușor. Mark Zuckerberg e un om ocupat, dar asta nu-l împiedică să se gândească la noi modalități prin care oamenii pot comunica. Șeful Facebook a dezvăluit într-una din sesiunile online de întrebări la care participă în mod regulat că pariază pe tehnologia care va permite oamenilor să își transmită gândurile telepatic, scrie yoda.ro.
 
Zuckerberg nu se teme deloc că o asemenea afirmație ar părea ridicolă. Dimpotrivă, ar putea fi una din direcțiile în care Facebook se poate îndrepta spre viitor. „Într-o bună zi cred că vom putea să ne trimitem unul altuia gânduri complexe, în mod direct, folosind tehnologia telepatiei. Ar fi de ajuns doar să te gândești la asta, iar prietenii tăi vor primi mesajul, dacă asta vrei”, spune Zuckerberg.
 
Nu e singurul interes al acestuia. Cei de la Facebook sunt interesați și de inteligența artificială. Unul din exemplele date de șeful Facebook e deja folosit de toată lumea și se referă la modul în care rețeaua detectează pozele în care apar prietenii tăi și te anunță, folosind algoritmi avansați de recunoaștere.
 
„Ca să reușim asta, scopul nostru e să construim sisteme de inteligență artificială, capabile să detecteze totul mai bine decât o fac oamenii prin simțurile lor principale. De exemplu, construim sisteme care pot recunoaște totul într-o fotografie sau video: oameni, scene sau obiecte. Aceste sisteme trebuie să înțeleagă însă contextul imaginilor sau filmulețelor respective. Un alt exemplu e că, dacă am avea computere care să înțeleagă sensul postărilor din News Feed, am putea să arătăm utilizatorilor lucruri care îi interesează cu adevărat, iar asta ar fi extraordinar”, mai spune Zuckerberg.
 
Cei de la Facebook mai lucrează din greu și la tehnologia realității virtuale. Pentru asta au cheltuit nu mai puțin de 2 miliarde de dolari ca să cumpere Oculus. „Cred că realitatea virtuală e următorul pas important și următoarea platformă majoră de comunicare după smartphone-uri”, a mai adăugat Zuckerberg.
 
 
Sursa: yoda.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii