Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:36 20 09 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

ro

30 May, 2016 18:25 1213 Marime text
Iată prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, în funcţie de regiuni. 

BANAT 

Prima săptămână de prognoză începe cu vreme caldă, apoi, în intervalul 2-7 iunie, temperaturile vor scădea ușor sub valorile climatologic specifice acestei perioade, adică medii diurne de 23...24 de grade. Din 8 iunie vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel că, la sfârșitul intervalului, maximele termice se vor situa, în medie, în jurul valorii de 28 de grade.

Regimul termic norturn se va menține mai ridicat decât cel obișnuit, iar minimele vor fi cuprinse, în medie, între 12 și 15 grade. Manifestări specifice instabilităţii atmosferice vor fi posibile în fiecare zi, dar în intervalul 2 - 7 iunie cantităţile de apă vor fi mai însemnate.

DOBROGEA

Până în data de 3 iunie, temperatura aerului va fi în scădere de la medii ale maximelor de 26...27 de grade (mai ridicate decât cele normale), până la medii de 21 de grade (ușor sub cele obișnuite în această perioadă). Ulterior, valorile termice diurne vor oscila în jurul a 23 de grade până la sfârșitul intervalului de prognoză, când vremea se încălzește ușor.

Temperaturile minime nu vor suferi modificări semnificative de la o zi la alta și se vor încadra, în medie, între 14 și 17 grade. Ploi de scurtă durată, însoțite și de descărcări electrice, vor fi posibile pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar în zilele de 2 și 3 iunie acestea se vor semnala pe spații extinse și, izolat, se vor cumula cantități de apă mai însemnate.

CRIŞANA

Vremea va fi caldă în primele trei zile, apoi, în intervalul 2-7 iunie, valorile termice vor fi apropiate de cele obișnuite la începutul verii, cu maxime de aproximativ 24 de grade. Din 8 iunie și până la sfârşitul intervalului de prognoză, temperaturile medii diurne vor crește treptat, spre 27...28 de grade. Valorile medii nocturne nu vor avea variaţii semnificative, situându-se între 12 și 14 grade. Probabilitatea de apariție a averselor însoțite de descărcări electrice va fi ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar în 30 mai, precum şi în intervalul 2–7 iunie, acestea se vor semnala pe spații extinse, iar cantităţile de apă vor fi mai însemnate.

TRANSILVANIA

Regimul termic diurn va fi caracterizat de valori medii cuprinse între 22 și 27 de grade, cu cele mai ridicate maxime, ce vor caracteriza o vreme caldă, la începutul și sfârșitul intervalului, iar cele mai scăzute în perioada 3-7 iunie, când vor fi apropiate de mediile climatologic specifice primei săptămâni a lunii iunie. Temperaturile medii nocturne nu se vor modifica semnificativ și se vor încadra, în medie, între 10 și 13 grade. Pe tot parcursul intervalului de prognoză, temporar, se vor semnala averse. Acestea vor apărea pe arii extinse şi vor fi mai însemnate cantitativ în 30 mai și în intervalul 2–7 iunie.

MARAMUREŞ

Valorile termice diurne se vor situa în limite normale pentru această perioadă și vor oscila, în medie, între 23 și 25 de grade, exceptând prima și ultima zi a intervalului, când se vor înregistra 26...27 de grade, iar vremea va fi caldă. Temperaturile minime vor fi de aproximativ 13 grade în cea mai mare parte a intervalului, excepție făcând diminețile de 7, 8 și 9 iunie, când minimele se vor apropia de 10 grade.

Probabilitatea de apariţie a manifestărilor specifice instabilităţii atmosferice va fi ridicată în fiecare zi, dar în 30 mai, precum și în intervalul 2–7 iunie se vor înregistra şi cantităţi de apă mai însemnate.

MOLDOVA

După un început de săptămână cu vreme caldă și o medie regională a maximelor de 26...28 de grade, temperaturile diurne vor scădea treptat până la aproximativ 22 de grade, în 3 și 4 iunie, valori sub cele obișnuite în această perioadă. Ulterior, vremea va intra într-un proces de încălzire ușoară, astfel că, la sfârșitul intervalului, se vor înregistra, din nou, 26...27 de grade.

Temperaturile minime vor varia de la o medie de 14 grade în prima săptămână, la 11...12 grade între 7 și 9 iunie, urmând a crește din nou spre 14 grade în ultimele zile. Fenomenele specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe arii extinse în zilele de 31 mai, 2 și 3 iunie, când sunt de așteptat si cantități de apă mai însemnate, dar ploi slabe, pe spații restrânse, sunt posibile și în restul intervalului.

MUNTENIA

Vremea va fi caldă în primele trei zile, când mediile maximelor vor fi de 28...30 de grade, apoi temperaturile vor scădea până la valori normale pentru această perioadă și, în intervalulul 2-8 iunie, se vor situa în jurul a 24...25 de grade. Spre sfârșitul intervalului vremea se va încălzi treptat, iar media regională a maximelor va atinge 28 de grade. Temperaturile medii nocturne nu se vor modifica semnificativ și se vor încadra, în medie, între 13 și 15 grade.

Probabilitatea de apariție a fenomenelor specifice instabilității atmosferice va fi mai ridicată în 30 și 31 mai, dar și în perioada 2-7 iunie, când se pot înregistra și cantități mai mari de apă. Ploi izolate, de scurtă durată, vor fi posibile și în restul intervalului.

OLTENIA

Prima săptămână de prognoză începe cu vreme caldă și maxime, în medie, de 28...30 de grade. În intervalul 2-9 iunie temperaturile vor scădea spre valori apropiate de cele climatologic specifice perioadei, adică medii diurne de 24...26 de grade. În ultimele zile de prognoză vremea se va încălzi ușor, cu aproximativ 2...3 grade. Regimul termic norturn se va menține mai ridicat decât cel obișnuit, iar minimele vor fi cuprinse, în medie, între 13 și 16 grade.

Zilnic sunt posibile manifestări specifice instabilităţii atmosferice, dar în intervalul 2 - 8 iunie, acestea se vor semnala pe arii extinse, iar cantităţile de apă vor fi mai însemnate.

LA MUNTE

Regimul termic se va menține ușor mai ridicat decât cel normal în această perioadă, cu precădere la începutul și sfârșitul intervalului. Astfel, temperaturile maxime vor oscila, în medie, între 14 și 18 grade, iar valorile medii nocturne vor fi cuprinse între 6 și 9 grade. Vremea va fi instabilă pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar fenomenele specifice vor avea o intensitate mai mare și se vor semnala pe arii mai extinse în 30 mai, precum și în intervalul 2-7 iunie, când sunt așteptate și cantități de apă mai însemnate.

Ti-a placut articolul?

Comentarii