Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:00 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum va fi vremea de 1 Mai

ro

25 Apr, 2012 19:43 1851 Marime text

Românii se pot bucura de vreme frumoasă în minivacanţa de 1 Mai, cu temperaturi maxime de 29 de grade la nivel naţional, în timp ce la malul mării mercurul din termometre va indica cel mult 22 de grade, a declarat, miercuri, Ion Sandu, directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM). 

'Mâine (joi, 26 aprilie a.c.), pe la ora 9-10, poate chiar 12:00, acest ciclon (avertizarea de Cod Galben de fenomene meteo extreme, n.r.) iese de pe teritoriul României. În legătură cu minivacanţa de 1 mai, va fi vreme bună. Începând de vineri, temperaturile cresc, iar sâmbătă, duminică şi luni ajungem, din nou, la 28-29 de grade în vestul ţării, 26 de grade în Bucureşti şi 22 de grade la mare. Prin urmare, este vreme perfectă pentru picnic', a spus Sandu, citat de Agerpres.

Pe de altă parte, şeful ANM a făcut unele precizări pe marginea atenţionării de Cod Galben intrată în vigoare miercuri la ora 12:00 şi care expiră joi dimineaţă. 'Atenţionarea de Cod Galben care a intrat în vigoare azi, valabilă pentru aproape toată ţara, a fost dată, în primul rând pentru cantităţi de precipitaţii care nu vor fi peste tot la fel. Cantităţi mai mari vor fi în judeţele Caraş, Harghita, Covasna, Maramureş sau altfel spus, rama internă a Carpaţilor şi rama externă a Carpaţilor Orientali. În restul teritoriului, vor fi intensificări ale vântului destul de puternice (70-80 km/h), pe perioade foarte scurte, dar destul de violente pentru că ajungem la tenperaturi de 29 de grade Celsius astăzi şi va veni o masă de aer rece care va produce asemenea fenomene începând din această seară, probabil că şi în Bucureşti.

Cantitatea de precipitaţii în sine nu este de speriat, adică 30-40 de litri/mp în 24 de ore, dar dacă este într-o oră putem să avem probleme pe pârâuri', a explicat Ion Sandu

 http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/cum-va-fi-vremea-de-1-mai-vezi-prognoza-meteo-261950.html

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii