Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:06 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum și-a petrecut ultimele două ore din viață avocatul miliardarului Adamescu

ro

25 May, 2014 18:47 2350 Marime text
Avocatul George Claudiu Dumitru nu s-a sinucis imediat după ce a ajuns în stația de metrou. Potrivit B1 Tv, imaginile de pe camerele de supraveghere arată că avocatul a petrecut mai bine de două ore pe peron, înainte de a lua decizia de a-și pune capăt zilelor.

George Dumitru era licențiat în Drept din anul 2001. În 2002 a devenit avocat definitiv în cadrul Baroului București. Din 2005, a lucrat la Partner SCA Poppa și Asociații și, apoi, a deschis GD LAW, unde lucra împreună cu soția sa. Era specializat în drept comercial, drept civil, proprietate intelectuală, dreptul muncii, drept societar, scrie B1 Tv.

Avocatul era căsătorit și avea doi copii, un băiat și o fată.

Potrivit B1 Tv, implicarea lui în dosarul mitei rezultă foarte clar din motivarea judecătorului care a decis arestarea celor 4 magistrați de la Tribunalul București. În document se menționează că apărătorul lui Adamescu era intermediar între clientul lui şi judecătorii şpăgari. Unul dintre martori a aflat de la juristul Daniel Onuțe, martor şi el în dosar, că George Dumitru ar fi fost folosit pentru că mita să ajungă în mâna lichidatorului, iar apoi la judecători.

Extras de cont de peste 220.000 de lei . 100.000 de lei erau pentru coruperea judecătorilor

Declaraţia a fost coroborată cu cea a avocatului, care a depus la dosar o copie a unui extras de cont. Extrasul atestă viramentul a peste 220.000 de lei dintr-un cont care aparţine S.C. BAUMEISTER UTILAJE ECHIPAMENTE S.R.L., în contul cabinetului său de avocatură.  Transferul s-a făcut pe 10 decembrie anul trecut şi, în aceeaşi zi, cel care îl apăra pe afaceristul Adamescu a retras banii. Din aceştia, 100.000 de lei,  au ajuns la Daniel Onuțe, care a recunoscut că banii erau pentru coruperea judecătorilor.

Sumele primite de jurist de la Adamescu şi fiul lui, Bogdan Alexander Adamescu au ajuns la lichidator, iar apoi la cei doi magistraţi.  5.000 de euro ar fi primit judecătoarea ELENA ROVENŢA şi 15.000 euro magistratului  Ion Stanciu. Unul dintre judecătorii Tribunalului Bucureşti avea şi o poreclă, jude, iar altuia, lui Mircea Moldovan, care a primit drept mită, printre altele, un televizor şi un covor, i se spunea "Împăratul"

Miliardarul Dan Adamescu, cu o avere estimată la 900 de milioane de euro a fost, care a fost pus sub urmărire dupa audierea de la DNA, nu a comentat sinuciderea avocatului său.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii