Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:25 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum se împart „stelele“ între Mamaia şi restul plutonului Harta hotelurilor de pe litoral

ro

11 Aug, 2013 21:17 8538 Marime text
Doar unu din zece hoteluri de pe litoralul românesc al Mării Negre este clasificat la patru sau cinci stele, iar staţiuni precum Jupiter, Olimp sau Eforie Sud au fost ignorate complet de investitorii interesaţi să deschidă o unitate de lux. Mai mult, ZF a surprins recent într-un reportaj starea avansată de degradare a hotelurilor din Eforie Sud sau Olimp, staţiuni în care investitori precum fraţii Micula, Joseph Goschy sau SIF Transilvania (acţio­narul majoritar al THR Marea Neagră) au lăsat în paragină unităţi cumpărate de la stat la începutul anilor ’90.
„Noi avem în portofoliu peste 140 de hoteluri pe litoral şi doar 20% dintre acestea sunt de patru şi cinci stele“, a spus Radu Morariu, director general adjunct al Eximtur Cluj, una dintre cele mai mari agenţii de turism de pe piaţa locală. El afirmă că 80% din camerele vândute de agenţie pe litoral sunt în hoteluri de trei şi patru stele.
 Alte zone din sudul litoralului, precum Saturn sau Venus, au fost repuse recent de antreprenori români pe harta hotelurilor de patru şi cinci stele.
Preţurile practicate la cazare în aceste unităţi sunt cu cel puţin 50% mai mici faţă de cele din hotelurile din Mamaia. Spre exemplu, o cameră dublă cu mic dejun inclus la hotelul Inter din staţiunea Venus – redeschis în acest an după o investiţie de 10 mil. euro a lui Ioan Nicolae – costă 284 de lei în primul weekend din septembrie. În aceeaşi perioadă, o cameră la hotelul Vega din Mamaia controlat de Gabriel Comă­nescu costă 635 de lei pe noapte.
Sursa: zf.ro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • vega 11 Aug, 2013 22:42 630 pe noapte ? nici la ibiza nu e atat..