Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:38 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum s-a desfășurat amplul exercițiu de astăzi, de la Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța

ro

20 Nov, 2018 17:00 1168 Marime text
În data de 20 noiembrie 2018, la Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța a avut loc un exercițiu comun privind intervenția în caz de accident de aviație.
 
Scopul exercițiului a fost verificarea capacității de răspuns și a cooperării pe timpul intervenției a serviciilor  profesioniste cu serviciile private pentru situații de urgență și celelalte  forțe ale UPU SMURD și serviciului de ambulanță, chemate în sprijin.
 
Conform scenariului exercițiului,  o aeronavă de tip SAAB 2000 cu pasageri la bord a declarat urgență, incendiu la ambele motoare, anunțând  aterizarea în regim de urgență în aproximativ 10 minute de la convorbirea cu Turnul de Control. Ulterior a fost declanșat Planul de Urgență, punându-se în aplicare măsurile și procedurile prevăzute de acesta.

Conform scenariului, aeronava s-a prabușit peste o clădire din incinta aeroportului,  în misiunea de căutare și salvare fiind implicate direct echipa medicală și echipele de pompieri ale aeroportului.
 
Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța  a intervenit cu 2 autospeciale de stins incendii și o ambulanță.
Printre participanții la exercițiu s-au numărat:
  • Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „DOBROGEA " al judeţului Constanţa
  • Serviciul de Ambulanţă Judeţean Constanţa
  • UPU SMURD Constanţa
  • Poliţia municipiului Constanţa:
  • Inspectoratul Judeţean de Jandarmi
  • ROMATSA

După finalizarea exercițiului, s-a analizat timpul de răspuns și intervenție la aeronavă, procedurile aplicate de către echipa medicală a aeroportului, precum și intervenția și cooperarea  tuturor serviciilor interne ale instituției implicate în acest proces, rezultatul fiind unul pozitiv.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii