Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:51 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum reușesc românii să fenteze sistemul Nimeni nu mai poate circulă fără rovinietă, toată țara e supravegheată

ro

01 Mar, 2015 08:43 1389 Marime text
Șoferii nu mai pot circula fără rovinietă, anunță reprezentanții Companiei de Drumuri, care susțin că supraveghează video toată țara.
 
Au pus în funcțiune patru camere noi, iar numărul lor trece acum de 80. Pe de altă parte, șoferii spun că sistemul are multe probleme. Amenzile ajung târziu, iar ei sunt obligați să păstreze chitanța de la plata rovinietei uneori și doi ani.
 
Cu ajutorul unei camere, funcționarii CNADNR au început de sâmbătă să dea amenzi șoferilor care circulă pe DN 24 fără să fi plătit taxa de drum. În teorie, sistemul video a fost amplasat ca să nu poată fi ocolit de șoferi. În practică însă localnicii spun că știu cum să fenteze sistemul de supraveghere. Trec pe marginea drumului pentru ca numărul de înmatriculare să nu fie văzut ori fac un ocol.
 
Tot sâmbătă au mai apărut sisteme de supraveghere pe DN 1F - localitatea Românași, DN 17 - Vamă și DN 24 - Cosmeşti. În total sunt 84, iar CNADNR susține că acoperă astfel în mare parte rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi, devenind aproape imposibilă circulația vehiculelor fără rovinietă.
 
Șoferii susțin că legea Rovinietei are niște prevederi aberante. De pildă, sunt obligați să păstreze chitanța de la plata taxei și un an după ce expiră rovinieta. Asta în condițiile în care bonul se distruge foarte repede. În plus, potrivit legii, amenda trebuie să vină acasă în plic, în 30 de zile, dar nu se întâmplă așa.
 
Săptămâna trecută, Înaltă Curte de Casație și Justiție a decis ca amenzile care vin prin poștă, pe hârtie, și nu sunt semnate de mână, de agentul constatator, pot fi anulate în instanță. CNADNR așteaptă motivarea deciziei judecătorilor ca să schimbe modul în care trimite amenda în plic.


Sursa: stirileprotv.ro
Sursa foto: captură stirileprotv.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii