Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:30 27 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum prelungim viaţa bateriei telefonului

ro

01 Mar, 2015 23:40 776 Marime text
Odată cu avansul smartphone-urilor pe piaţa de telefoane mobilă, una dintre problemele majore cu care se confruntă în prezent utilizatorii este autonomia scazută a acumulatorului. Pe langa nenumarate functii care pot fi utile în viaţa de zi cu zi, producătorii de smartphone-uri caută si metode de a oferi o autonomie cât mai mare, aceasta fiind una dintre principalele nemultumiri ale utilizatorului, scrie portalul yoda.ro
 
Specialistii ThePhoneGeeks ai EuroGsm vin cu o serie de recomandari prin care poate fi prelungită durata de viaţă a bateriei telefonului, atât în ceea ce priveşte optimizarea hardware şi software, cât şi din punct de vedere al aplicaţiilor pe care utilizatorii le pot instala.
 
„Un smartphone cu specificatii de top si ecran mare trebuie încarcat zilnic, lucru care duce la creşterea numarului de cicluri de încarcare-descarcare din viaţa unui acumulator. Acest aspect, alaturi de utilizarea foarte intensă, duce la autonomii foarte scăzute în comparaţie cu telefoanele obişnuite”, a precizat Marius Boca – ThePhoneGeeks.
 
Astfel, acumulatorii Li-Ion, folosiţi de majoritatea dispozitivelor mobile de pe piaţă, au o durată de viaţă de câţiva ani, însa dacă nu sunt respectate câteva reguli simple, atât de natura hardware cât şi software, performanteţe acestora vor scădea în timp.
 
Aspectele de natura hardware ţin in principal de manipularea si păstrarea acumulatorului, recomandarea specialistilor EuroGsm fiind ca acumulatorul sa fie întotdeauna încărcat înainte sa se descarce complet şi sa fie deconectat de la sursa de încarcare în momentul în care nivelul bateriei a ajuns la 100%. De asemenea, telefonul nu trebuie lasat în maşină sau în alte locuri închise atunci cand este foarte cald. În acest sens, este recomandat ca, atunci cand nu este folosit, acumulatorul să fie pastrat într-un loc cât mai răcoros şi sa fie încărcat în jur de 40%.
 
În ceea ce priveşte optimizările software, utilizatorii ar trebui să oprească aplicaţiile care rulează în background, să nu folosească imagini de fundal active, să dezactiveze funcţiile Bluetooth, GPS, Wi-Fi şi datele mobile, precum şi autosincronizarea conturilor. O altă sugestie este aceea de a seta la nivel minim luminozitatea ecranului şi durata la care intră în stand-by.
 
„Utilizatorii pot lua în calcul şi aplicaţiile dedicate pentru optimizarea bateriei, cum este Clean MasterPhone Boost, prin care pot fi şterse fişierele inutile ce ocupă spatiu de stocare important şi informatiile personale din istoricul de navigare. Aplicaţia mai permite şi managementul aplicaţiilor, mutarea acestora pe cardul SD, dezinstalarea aplicaţiilor preinstalate şi efectuarea de copii de siguranta ale fişierelor importante. În plus, aplicaţia are si rol de antivirus”, a explicat Marius Boca.
 
Alte aplicatii utile sunt DU Battery Saver, care poate prelungi durata de viata a bateriei cu pana la 50%, dar si Battery Doctor, disponibila in 19 limbi, ce identifică aplicaţiile şi procesele ce epuizeaza bateria şi optimizeaza procesul de încărcare, pentru ca acesta sa fie cât mai eficient.
 
Un alt mod de a prelungi viaţa bateriei este prin a fi atent la aplicaţiile care solicită acumulatorul. Cei de la AVG au dezvăluit care sunt aplicaţiile care fac asta, dar şi site-urile care consumă cel mai mult trafic de date. Fără a fi vreo mare surpriză, Facebook se află pe primul loc.
 
Sursa: capital.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii