Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:17 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum ne pot duce dispozitivele acustice la pierderea auzului !

ro

02 Mar, 2015 20:53 1490 Marime text
Ziua mondială privind protecţia sănătăţii urechii şi auzului se marchează, anual, la 3 martie şi urmăreşte creşterea gradul de conştientizare cu privire la importanţa auzului şi prevenirea diagnosticării târzie a deficienţelor de auz.
 
Cu prilejul acestei zile, la sediul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) se organizează o serie de activităţi, care includ lansarea unor rapoarte privind noile estimări (OMS) ale numărului de persoane expuse riscului de pierdere al auzului din cauza practicilor de ascultare nesigure, precum şi publicarea de broşuri, afişe şi infografice cu tema zilei.
 
1,1 miliarde de adolescenţi şi adulţi tineri prezintă riscul de a suferi pierderea auzului ca urmare a utilizării nesigure a dispozitivelor audio personale şi expunerea la niveluri nocive ale sunetului în diverse locuri, frecventate de aceştia.
 
43 de milioane de oameni cu vârstele între 12 şi 35 de ani trăiesc cu acest handicap, potrivit estimărilor OMS.
 
Expunerea la zgomot puternic determină pierderea auzului şi poate afecta persoanele de orice vârstă, instalându-se de obicei progresiv pe parcursul mai multor ani. În timp, zgomotul prezent la serviciu, în timpul liber sau zgomotul din timpul activităţilor casnice, poate cauza pierderea auzului.

Sursa: capital.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii