Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:42 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum ne ferim de carderi

ro

16 Sep, 2009 21:37 758 Marime text

1. Nu divulgaţi niciodată datele confidenţiale despre conturile de card (număr de card, data expirării, codul PIN);

2. Înainte de a călători, verificaţi funcţionalitatea cardului şi soldul disponibil;

3. Păstraţi chitanţele şi confruntaţi-le cu extrasele de cont lunare, pentru a vă asigura că toate tranzacţiile au fost efectuate corect.

4. Nu încredinţaţi/împrumutaţi cardul altcuiva;

5. Nu lăsaţi la vedere chitanţe, facturi sau alte documente care conţin informaţii despre card;

6. Anunţaţi imediat banca dacă vă schimbaţi datele personale (adresa, număr de telefon, etc.).

7. Dacă vi se blochează cardul în bancomat, nu cereţi şi nu permiteţi ajutorul nimănui şi nu facilitaţi ca cineva să stea aproape de dumneavoastră atunci când introduceţi PIN-ul!

8. Nu părăsiţi bancomatul după ce acesta v-a reţinut cardul. Anunţaţi imediat banca, prin intermediul telefonului mobil (dacă banca este închisă), apelând la un reprezentant al băncii (dacă banca e deschisă) sau sunaţi la poliţie pentru a cere ajutor!

9. Acoperiţi tastatura cu mâna în momentul formării codului PIN şi verificaţi autenticitatea fantei în care se introduce cardul bancar!

10. Verificaţi dacă pe tastatura originală a bancomatului nu a fost aplicată o tastatură falsă, care permite reţinerea codului PIN introdus!

11. Înainte de a efectua orice operaţiune de extragere de numerar, este bine să trageţi uşor de tastatura bancomatului. În cazul în care aceasta este falsă, se desprinde!

12. Un alt indiciu asupra falsităţii acesteia este aspectul tastei cu nr. 5. Dacă este originală, tasta 5 prezintă o uşoara denivelare, în timp ce pe tastatura falsă este perfect netedă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii