Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:06 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum motivează instanţa respingerea eliberării condiţionate în cazul lui George Copos

ro

28 Mar, 2015 16:30 2388 Marime text
Judecătoria Sectorului 5 arată în decizia de respingere a eliberării condiționate a lui George Copos că acesta nu a dovedit că s-a străduit să se îndrepte şi nici nu a demonstrat că a făcut eforturi reale pentru reinserţie socială.
 
Copos a contestat decizia la Tribunalul Bucureşti, care va judeca în 7 aprilie cererea de eliberare condiţionată și va da o decizie definitivă, conform b1.ro.
 
Propunerea de eliberare condiţionată a lui George Copos a fost trimisă instanţei în data de 25 februarie. Asta după ce Comisia de la Penitenciarul Rahova a stabilit că acesta întruneşte condiţiile pentru a fi pus în libertate, după ce a executat o treime din pedeapsa de patru ani.
 
"Atât apărătorii condamnatului cât şi condamnatul au susţinut că dorinţa care l-a animat pe acesta din urmă de a scrie lucrările ştiinţifice a fost de a câştiga zile de muncă, care să fie considerate ca executate şi astfel să fie mai repede liberat condiţionat. Aceasta constituie o dorinţă firească, însă, în raport de scopul pedepsei, dovedeşte că petentul-condamnat nu a intenţionat să-şi formeze, în esenţă, o conduită corectă faţă de ordinea de drept şi să depună eforturi reale pentru reinserţie socială", potrivit decizie de respingere a eliberării condiționate.
 
Pe 25 august 2014, Copos a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare în dosarul Loteria I. Copos mai are un dosar, cunoscut ca "Loteria II", care se va judeca pe 10 aprilie, la Tribunalul București.
 
În această cauză, omul de afaceri este judecat de manipularea pieţei de capital, spălare de bani, fals în înscrisuri şi folosirea de informaţii privilegiate pentru dobândirea, pe cont propriu sau pe contul unei terţe persoane, de instrumente financiare la care aceste informaţii se referă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii