Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:46 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum l-a ironizat Cristian Ţopescu Radu Mazăre în ţinută de jocheu la evenimentul hipo de la Mangalia

ro

17 Aug, 2013 17:48 3592 Marime text
Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a venit la evenimentul hipo de la Mangalia, îmbrăcat într-o ţinută de jocheu complet albă şi însoţit de câţiva copii care fuseseră desemnaţi mini miss şi minimister Litoral 2013.
Cu această ocazie Cristian Ţopescu, prezent la eveniment, a spus că nu ar fi fost niciun fel de surpriză dacă Radu Mazăre ar fi venit îmbrăcat în cal.
Printre cei care au luat cuvântul au fost Mircea Duşa, ministrul Apărării Naţionale, Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Cristian Radu, primarul municipiului Mangalia.  
Reamintim că Herghelia de la Mangalia a fost redeschisă publicului, astăzi, prin organizarea unui eveniment hipic, după ce complexul a fost reabilitat şi modernizat de Consiliul Judeţean Constanţa pentru reintroducerea lui în circuitul turistic.
Potrivit AGERPRES, reprezentanţi ai CJ au declarat, vineri, că la respectivele manifestări vor participa autorităţi locale şi centrale, printre care parlamentari, precum şi ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici. 
Pentru lucrările de reabilitare a hergheliei Consiliul Judeţean Constanţa a alocat 4,5 milioane de lei, în condiţiile în care administraţia judeţeană a solicitat Guvernului trecerea respectivului complex din administrarea Romsilva în cea a CJ, fiind iniţiat un proiect de lege în acest sens. 
"Este un eveniment important, care marchează repornirea motoarelor la herghelia de la Mangalia, unde România este proprietara acestei herghelii cu cai rasa pur sânge arab. (...) Din păcate, în ultimii ani ea a fost neglijată, iar pe baza parteneriatului între Consiliul Judeţean şi Romsilva am reuşit în ultimele trei luni să reabilităm aleile, grajdurile, hipodromul. (...) Vom asista la reluarea curselor la hipodrom şi la prezentarea a ceea ce a putut să facă CJ, cu forţe proprii, având în vedere solicitarea noastră de a trece herghelia în administrarea CJ, în viitorul nu prea îndepărtat. Am demonstrat că avem voinţă, capacitate şi am reintrodus calul pur sânge arab în circuitul inclusiv turistic", a declarat la ultima şedinţă a consilierilor judeţeni preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu. 
Potrivit acestuia, herghelia va fi introdusă atât în circuitul turistic, cât şi în circuitul naţional al curselor de cai, urmând să fie cooptate în proiect case de pariuri specializate în domeniu. 
Herghelia de la Mangalia are circa 350 de cai rasa pur sânge arab şi peste 500 hectare de teren, astfel fiind asigurată hrana animalelor. 
Evenimentul organizat astăzi a inclus, printre altele, o demonstraţie hipică de trap şi galop pe hipodrom, precum şi spectacole cu cai şi trăsuri. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fara nume 17 Aug, 2013 20:45 "Cristian radu, primarul municipiului Constanţa.".