Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:34 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum debutează iarna la Constanţa Prognoza meteo în primele două săptămâni din decembrie

ro

01 Dec, 2014 12:43 1599 Marime text
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis estimarea valorilor termice pentru următoarele două săptămâni,  în intervalul 1 – 14 decembrie.
 
Astfel, în intervalul de prognoză, temperaturile vor debuta cu valori mai coborâte decât în mod normal pentru această dată, de aproximativ 0 grade Celsius, în medie, la scara întregii regiuni. Din data de 2 decembrie maximele diurne cresc uşor, astfel încât, în zilele de 6 şi 7 decembrie, se vor situa peste media climatologică specifică perioadei, atingând 7 - 8 grade Celsius. La începutul celei de a doua săptămâni de prognoză, temperaturile scad spre o medie de 4 - 5 grade, în jurul căreia se vor menţine ulterior.
 
Regimul termic nocturn va avea o evoluţie asemănătoare: până la sfârşitul primei săptămâni va avea loc o creştere uşoară şi treptată a temperaturilor minime, care în dimineaţa zilei de duminică nu vor mai coborâ sub 0 grade. Dar în a doua săptămână de prognoză minimele vor scădea din nou, iar la finalul intervalului vor redeveni negative, inclusiv pe litoral.
 
În primele două zile din decembrie vor fi precipitaţii mixte, în general moderate cantitativ.
 
Apoi, până spre sfârşitul primei săptămâni doar izolat vor mai fi condiţii pentru ploi şi, trecător, lapoviţe. După data de 7 decembrie, creşte din nou probabilitatea pentru precipitaţii mixte.

Sursa foto: 9am.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii