Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:05 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum au trăit detenția pe pielea lor Udrea, Voiculescu, Năstase, Voicu, Patriciu

ro

24 Feb, 2015 09:26 1581 Marime text
Niciunul dintre marii politicieni care au avut toate pârghiile necesare nu s-au interesat despre sistemul penitenciar din România până să fie puși ei înșiși față în față cu această problemă, scrie b1.ro.

Odată ce au dat ochii cu realitatea cruntă a condițiilor mizere din penitenciare, atât Elena Udrea, cât și Dan Voiculescu, Dinu Patriciu sau Cătălin Voicu au început, brusc, să se revolte.

„Domnilor, investiți în pușcării, investiți în viitorul vostru!”, scria Sorin Ovidiu Vîntu, pe blogul său, potrivit b1.ro.
 
 


Între timp, românii din libertate plătesc din buzunarul lor revelațiile târzii ale politicienilor români, în urma valului de condamnări pe care CEDO le pronunță împotriva României, din cauza condițiilor de detenție din pucării, scriu jurnaliștii Hotnews.

Iată impresiile politicienilor mari după contactul direct cu sistemul penitenciar:

Elena Udrea: „Am fost dusă în arestul Poliției Capitalei, verificată la sânge și dezbracată.  Mi-au luat sutienul, am fost dusă într-o camera cu dimensiunile de trei pe trei metri, cu patru pături, câte două suprapuse, apă caldă era doar dimineața și noaptea, iar WC-ul era de tip turcesc, fără ușă, dotat cu un duș pe care il foloseam ca să tragem apa (..)”.

Dinu Patriciu s-a plâns că a stat 40 de ore în arest și că a fost supus unor umilințe pe care nu le merită. Acesta a dat statul român în judecată, reclamând condițiile din arest: „toalete necompartimentate și lipsa aerisirii”.
 
Catalin Voicu: „Nu vă puteți închipui ce e acolo. Uși negre de fiere, zăbrele și lacăte, nu au aerisire, țigani, bandiți (..) te omoară. Iar noapte, din furculița care o au, o ia și o ascute și-o bagă în gât”.



Sursa: b1.ro
Sursa foto: democracy.md
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii