Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:09 23 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum arată cel mai recent bilanţ al Poliţiei Române

ro

01 Aug, 2015 12:55 726 Marime text
 
Peste 220 de persoane date în urmărire şi 59 de maşini au fost găsite, în ultima săptămână, în România şi în mai multe state Schengen, potrivit Poliţiei Române.

Poliţiştii români au găsit, în perioada 24-31 iulie, 161 de persoane ale căror semnalmente au fost introduse în Sistemul Informatic Schengen, dintre care 79 erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară, 19 aveau emise pe numele lor mandate europene de arestare şi o persoană era semnalată ca fiind dispărută.

De asemenea, în România au fost găsite, în urma cooperării prin Biroul Sirene, 43 de autoturisme şi patru plăcuţe de înmatriculare căutate de ţări Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul unor proceduri penale, fiind ridicate şi 17 documente, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Autorităţile străine au identificat pe teritoriul lor 64 de persoane căutate de poliţiştii români, dintre care 32 erau urmărite în baza unor mandate europene de arestare, nouă erau căutate pentru a participa la o procedură judiciară şi două erau semnalate ca fiind dispărute.

Totodată, 16 autovehicule semnalate de autorităţile române pentru a fi indisponibilizate sau pentru a fi folosite ca probe în cursul procedurilor penale şi şapte documente au fost găsite în state Schengen.

Sistemul informatic Sirene este destinat stocării informaţiilor de către autorităţile române şi schimbului de date între acestea şi SIS, sistemul comun european de urmărire poliţienească transfrontalieră, un element determinant pentru procesul de aderare a României la spaţiul Schengen.

Acesta conţine date minime despre persoanele sau bunurile urmărite în cadrul unei proceduri judiciare, iar datele şi informaţiile suplimentare ce pot conduce la localizarea acestora sunt obţinute prin intermediul Birourilor Sirene constituite la nivelul fiecărui stat membru Schengen.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii