Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:41 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum amână directorul RAJDP Constanţa dosarul lui Nicuşor Constantinescu (rechizitorii)

ro

27 Sep, 2014 14:55 2439 Marime text
Tribunalul Bucureşti a amânat, pe data de 3 octombrie, dosarul în care Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, a fost trimis în judecată de Dana Ana, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru că ar fi săvârşit 24 de infracţiuni.
 
Potrivit Portalului instanţelor de judecată, cauza mai sus precizată primit un nou termen (al patrulea) din cauza faptului că Adrian George Gâmbuţeanu, directorul general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa (RAJDP) Constanţa, deferit justiţiei alături de Constantinescu, nu s-a prezentat la proces.
 
Nu este de trecut cu vederea faptul că la termenul trecut, din data de 12 septembrie, Tribunalul Bucureşti a amânat dosarul pentru că acesta se afla la o altă instanţă, respectiv Curtea de Apel Bucureşti, dar şi din cauza faptului că Adrian George Gâmbuţeanu nu putut fi reprezentat de avocat.
 
Aşa cum arătam şi în ediţiile trecute, dosarul celor doi a fost trimis spre soluţionare completului de judecată CF18 din Tribunalul Bucureşti, complet prezidat, conform surselor noastre, de judecătoarea Luisa Emanuela Dragomir, cea care a decis emiterea primului mandat de arestare preventivă pe numele lui Nicuşor Daniel Constantinescu.
 
Conform Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată pentru complicitate la trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice cu obţinerea de foloase necuvenite, dar şi pentru 21 de infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, cu obţinerea de foloase necuvenite. Asta în timp ce în sarcina lui Adrian George Gâmbuţeanu, directorul general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa (RAJDP) Constanţa, s-au reţinut trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Rechizitoriul poate fi citit aici
 
Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată şi de Andrei Bodean, procuror DNA Constanţa, pentru abuz în serviciu în formă continuată.
 
 Citeşte rechizitoriul aici

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii