Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum a marcat PDL Constanţa Unirea Principatelor Române

ro

25 Jan, 2013 10:05 2425 Marime text
dsc_0196_.jpgPDL Constanţa a organizat ieri, la Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie, în Aula Adrian Rădulescu, un eveniment dedicat împlinirii a 154 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Potrivit unui comunicat de presă, acţiunea a fost coordonată de senatorul Christian Gigi Chiru, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PDL Constanţa, de Constantin Chirilă, preşedintele Organizaţiei Municipale, Adriana Câmpeanu, preşedintele Organizaţiei de Femei, Andrei Popa, preşedintele Organizaţiei de Tineret şi de Senol Zevri.

Un grup de copii a prezentat un program artistic, iar cei prezenţi au dansat şi au cântat Hora Unirii.

Este o zi de importanţă capitală pentru neamul românesc. Trebuie să fim demni de înaintaşii noştri, să ţinem România unită şi să o ducem la un nivel de prosperitate pe care-l merită“, a declarat, în cadrul evenimentului, Gigi Chiru.

La rândul său, Constantin Chirilă, liderul Organizaţiei Municipale a PDL Constanţa, a evocat evenimentele de la 24 ianuarie 1859, primul pas important pe calea înfăptuirii statului naţional unitar român. „A fost, aşa cum spuneau scrierile vremii, o dorinţă sfântă, spre mărirea patriei, spre fericirea românilor. Iar noi nu trebuie să uităm niciodată că acestă zi a fost primul pas spre Marea Unire şi trebuie să o sărbătorim şi să o respectăm ca pe una dintre marile sărbători ale ţării noastre”, a mai declarat Chirilă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii