Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:39 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum a fost sărbătorită, la Mangalia, Ziua Eroilor

ro

13 Jun, 2013 15:17 1491 Marime text
Reprezentanţi ai administraţiei publice locale Mangalia, militari, veterani de război şi alte oficialităţi ale oraşului au participat, astăzi, la manifestările din Piaţa Republicii, dedicate sărbătoririi Zilei Eroilor. Evenimentul a debutat cu ceremonialul militar, în cadrul căruia a avut loc întâmpinarea comandantului Garnizoanei Mangalia, comandor Vasile Chirilă, de către Garda de Onoare, precum şi cu intonarea imnului României.
„În memoria eroilor care s-au jertfit pentru ţara lor, cei prezenţi la manifestare au ţinut un moment de reculegere. În discursul său, comandantul Garnizoanei Mangalia, comandor Vasile Chirilă a evocat meritele eroilor neamului căzuţi pe câmpurile de luptă. Manifestările au continuat cu ceremonialul depunerii de coroane la Monumentul Eroilor din piaţă din partea delegaţiilor prezente, printre care s-a aflat şi cea a Primăriei Mangalia condusă de viceprimarul Bogdan Maganu”, se menţionează într-un comunicat de presă.
De asemenea, au mai depus coroane de flori delegaţia Garnizoanei Mangalia, cea a veteranilor de război din localitate, a subunităţii de jandarmi, dar şi numeroase delegaţii ale partidelor politice de la nivel local. Ceremonialul militar s-a încheiat cu o frumoasă a marinarilor din cadrul Garnizoanei Mangalia. „În România, care a pierdut în prima mare conflagraţie a secolului XX aproape un milion de militari şi civili, concretizarea prevederilor actului de la Versailles s-a făcut prin Decretul-lege nr. 1693/4 mai 1920 - care a stabilit ca Ziua Eroilor să fie sărbătorită cu prilejul Zilei Înălţării Domnului Iisus Hristos, dată decretată sărbătoare naţională a poporului român”, se mai precizează în comunicat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii