Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:48 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum a fost la întâlnirea lui Băsescu cu foştii colegi. Ce s-a servit şi ce amintiri au fost depănate

ro

18 Aug, 2013 08:51 3903 Marime text
Petrecere cu o sută de invitaţi la vila de protocol de la Neptun. Preşedintele Traian Băsescu a fost gazda, iar alături de el au stat Maria Băsescu şi cele două fiice, Ioana şi Elena. Prilejul este sărbătorirea a 37 ani de la absolvirea Institutului de Marină din Constanţa.
Petrecerea era programată pentru ora 21:00. Chiar şi aşa, o parte dintre invitaţi au sosit la poarta vilei de protocol cu o oră şi jumătate înainte.

Ţinuta a fost una smart - casual. Domnii au îmbrăcat cămăşi şi pantalon lung, iar doamnele au purtat rochii trei sferturi. Muţi invitaţi au venit cu buchete de flori pentru prima doamnă care şi-a serbat onomastica în urmă cu doar două zile.  "Preşedintele este o gazdă excelentă!" spune un invitat. "Suntem colegi. Ne-am simţit bine întotdeauna. Am fost împreună şi pe Bricul Mircea, avem poze împreună de atunci. ne amintim şi noi de cele vechi, dar nu l-aş mai sfătui să meargă pe mare. Mai bine să urmeze linia politică", menţionează altul. 

Alţi colegi îşi aduc aminte de anii de şcoală.

"Nu dormeam într-o cameră, ci într-un adevărat hangar. Erau 120 paturi, iar Băsescu era ghiduş ca noi toţi." zâmbeşte complice un fost coleg. "Amintirile din şcoală nu se uită niciodată. Sunt cele mai superbe. Eu îmi aduc aminte cu plăcere de adunarea de seară, pentru Apel" spune un altul.  Dincolo de poarta metalică a vilei de protocol şi cortina groasă de arbori nu s-a auzit muzica. Invitaţii spun că în acest an nu au avut o formaţie sau o solistă care să destindă atmosfera. Muzica a fost cea a anilor '70. Invitaţii au servit mâncăruri româneşti. De la sarmale, la mici sau friptură, bucatele au fost pe alese. Invitaţii au recunoscut la final că preşedintele ştie să fie o gazdă bună şi că l-au văzut dansând de câteva ori cu soţia sa. 
Mai multe detalii pe adevarul.ro/locale/constanta.

sursa foto: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • contribuabil 18 Aug, 2013 18:27 Cine a platit nota de plata la petrecere ?