Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:58 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum a ajuns Lumina Sfântă a Învierii la Catedrala Arhiepiscopală din Constanța. Explicația ÎPS Teodosie. Când va fi ”A doua înviere”

ro

16 Apr, 2017 01:20 20310 Marime text
În Sâmbăta Paștelui, în jurul orelor ora 23.40, ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a adus Sfânta Lumină din largul Mării Negre în zona falezei Cazino din municipiu Constanța.

La ceremonie au participat câteva mii de credincioși.

Lumina Sfântă a fost apoi purtată în procesiune până la altarul de vară din aripa de sud a Catedralei arhiepiscopale unde, exact la miezul nopții, a fost oficiat Canonul Învierii, urmat de Sfânta Liturghie.

ÎPS Teodosie a explicat că

”Lumina adusă de la Ierusalim am purtat-o pe mare pentru că așa a fost adusă de cel ce a venit să ne creștineze primul chemat Sfântul Apostol Andrei.
Mijloacele de circulație pe vremea aceea erau, mai ales, pe mare.
Și iată reconstituim acest moment emoționant, mai ales că marea, prin felul ei, cu valuri line, sau învolburate reprezintă viața noastră”


Astăzi, începând cu ora 11,45, la Catedrala arhiepiscopală, Ierarhul Tomisului va oficia slujba Vecerniei, cunoscută sub numele de „a doua Înviere”, în timpul căreia Sfânta Evanghelie va fi citită mai multe limbi de circulație internațională.

Sursa foto: Facebook/Arhiepiscopia Tomisului

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii