Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:48 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cui a trimis Elena Udrea primul mesaj din închisoare

ro

06 Oct, 2018 21:36 4076 Marime text
Elena Udrea, aflată de trei zile după gratii, i-a transmis primul mesaj avocatului din România, scrie Observator TV.

E optimistă şi aşteaptă verdictul judecătorilor din Costa Rica. Magistraţii ar putea da o decizie astăzi, ei fiind singurii care o pot elibera din închisoare.

Udrea speră astfel să îşi revadă cât mai repede copilul, un bebeluş de numai două săptămâni, care a rămas în grija tatălui. Aseară, Adrian Alexandrov a publicat prima fotografie cu fetiţa nou-născută. 

"Am ales să fac această postare, cu Elena şi fetiţa noastră Eva Maria, în semn de mulţumire pentru sutele de mesaje primite din partea voastră, de susţinere şi încurajare. Trecem prin momente dificile şi tot ce ne dorim este ca micuţa noastră, un suflet nevinovat, să nu fie ţinută departe de mama ei, pentru că acum este momentul în care are cea mai mare nevoie de ea."

Este prima fotografie în care apare şi fetiţa Elenei Udrea. O imagine alb-negru, surprinsă într-un moment intim, cu scurt timp înainte de arestarea fostei deputate. După ce ea a ajuns în centrul de detenţie din San Jose, logodnicul său, Adrian Alexandrov, a rămas să aibă grijă de bebeluş, împreună cu mama Elenei Udrea. Aseară, a izbucnit pe Facebook. 

"Îmi este greu să înţeleg, sau să procesez lipsa de umanitate a unor persoane din România, care găsesc satisfacţie în smulgerea unui copil de doar două săptămâni, din braţele mamei. (...) Dar Elena este o femeie puternică, şi va trebui să rămână puternică în continuare pentru ea şi pentru fetiţa noastră."

De trei zile, Elena Udrea şi Alina Bica împart aceeaşi celulă, în închisoarea El Buen Pastor din capitala ţării.

Un loc cunoscut pentru condiţiile dure de detenţie. Supraaglomerat, murdar şi marcat de multiple episoade de violenţă. 

Gustavo Chinchilla - şef Interpol Costa Rica: "În momentul ăsta, ele au statut de extrădabile. Şi atunci, trebuie să fie încarcerate într-un loc de detenţie." 

Abia aseară, fostul politician a reuşit să-şi sune avocatul din România.

Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea: "Din punct de vedere uman, situaţia este destul de delicată având în vedere că a născut de două săptămâni, se chinuie din punctul ăsta de vedere. Din punct de vedere emoţional, stă destul de bine. Este optimistă şi este o femeie puternică." 


Udrea urmează să fie prezentată unui judecător din San Jose, pe care va încerca să îl convingă s-o elibereze, sub control judiciar, sau să o trimită în arest la domiciliu. 

Experţii în justiţie din Costa Rica susţin că extrădarea va fi un proces anevoios, pentru că Udrea e asistată de un forum special de protecţie care împiedică expulzarea. În plus, autorităţile costaricane au nevoie de dosarul condamnării, care să conţină şi motivarea. Or, în cazul ei, documentul nu există. 

România are două luni la dispoziţie să trimită toată documentaţia şi să probeze nevoia extrădării.

Dacă vor fi trimise acasă, Udrea şi Bica îşi vor ispăşi pedeapsa de şase, respectiv patru  ani de închisoare, cel mai probabil în penitenciarul de femei Târgşor. Un loc pe care amândouă îl cunosc, pentru că acolo au fost în arest preventiv. 

Şi unde mamele îşi pot creşte copiii până la un an, dacă i-au născut în spatele gratiilor.

Nu este cazul Elenei Udrea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii