Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:35 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu prilejul deschiderii oficiale a Festivalului de la Salzburg Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit cu omologul austriac, Heinz Fischer

ro

26 Jul, 2015 14:09 1563 Marime text
 
Președintele României, Klaus Iohannis,  a avut astăzi, la Salzburg, o întrevedere de lucru cu președintele Austriei, Heinz Fischer. Cei doi șefi de stat au avut un schimb de opinii privind evoluția relațiilor bilaterale și au abordat teme de actualitate ale agendei europene și internaționale.

De ambele părți s-a exprimat satisfacția pentru nivelul foarte bun al dialogului și cooperării pe multiple planuri între România și Austria, precum și dorința de consolidare, în continuare, a acestora.

Referitor la problematica europeană,  cei doi președinți au evidențiat interesul de intensificare a cooperării și coordonării  pe teme de interes regional, în perspectiva deținerii succesive de către Austria și România a președinției Consiliului UE, în 2019. A fost subliniată,  de asemenea, dorința de a dinamiza colaborarea în cadrul Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării și în regiunea Balcanilor de Vest.

Întrevederea a avut loc cu ocazia participării Președintelui României la deschiderea oficială a Festivalului de la Salzburg, transmite departamentul Comunicare Publică din cadrul Administraţiei Prezidenţiale.

Sursa foto: revistablogurilor.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii