Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:21 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu ocazia zilei Poliţiei de Frontieră Vezi ce a spus ministrul Afacerilor Interne despre sistemul SCOMAR

ro

24 Jul, 2013 13:40 1220 Marime text
Azi, ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, i-a felicitat pe angajaţii Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, cu ocazia aniversării Zilei Poliţiei de Frontieră Române.

Cu acest prilej, ministrul le-a adresat poliţiştilor de frontieră mulţumiri pentru activitatea desfăşurată la frontierele statului român, acolo unde aceştia sunt responsabili de asigurarea respectării legalităţii.

Radu Stroe a subliniat că Poliţia de Frontieră a ajuns la o maturitate instituţională, fiind în prezent capabilă să facă faţă provocărilor unei lumi aflată în continuă schimbare.
“Vreau să vă asigur că, personal, sunt mulţumit de ceea ce faceţi în fiecare zi pentru oameni. Apreciez efortul dumneavoastră şi sunt convins că veţi reprezenta şi în continuare avangarda demersurilor noastre pentru atingerea obiectivului prioritar al aderării la Spaţiul Schengen”, se arată în mesajul transmis de către ministrul Radu Stroe.
De asemenea, ministrul Afacerilor Interne a menţionat faptul că sistemul SCOMAR, (aflat la Garda de Coastă) noul sediu al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, inclusiv Centrul de Comandă şi Control inaugurat anul trecut, sistemele de detecţie utilizate şi componenta de mobilitate terestră şi navală au poziţionat Poliţia de Frontieră în rândul celor mai performante şi moderne instituţii ale M.A.I.
“Cu toţii ştim că după această pregătire şi adaptare permanentă, urmează să vină şi rezultatul eforturilor noastre şi mă refer aici la deblocarea accesului în Spaţiul Schengen. Îmi doresc ca anul viitor, de ziua Poliţiei de Frontieră Române, să vedem aceste aşteptări concretizate”, a subliniat ministrul Radu Stroe în mesajul său.
Totodată, ministrul Afacerilor Interne a subliniat buna reputaţie şi încrederea dobândită de poliţiştii de frontieră în rândul partenerilor externi, alături de care luptă împotriva criminalităţii transfrontaliere.
În opinia oficialului MAI, prin eforturile depuse, dar şi prin rezultatele obţinute de-a lungul timpului, Poliţia de Frontieră a reuşit să demonstreze că este un partener credibil, adaptat perfect filosofiei de securitate a spaţiului european, o instituţie formată din profesionişti, pregătită să răspundă prompt şi cu profesionalism provocărilor actuale.

Nr.: SCOMAR - sistem operativ de supraveghere, bazat pe tehnologia de ultima ora, care permite detectarea timpurie, urmarirea, recunoasterea si identificarea navelor ce desfasoara activitati ilegale de trafic la Marea Neagra. Sistemul a fost realizat in colaborare cu parteneri din Uniunea Europeana si nationali, avand un buget total de 24,60 milioane euro (fonduri Phare si cofinantare), fiind operationalizat in perspectiva aderarii Romaniei la Spatiul Schengen.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii