Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:10 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu ocazia zilei de 1 Decembrie toți elevii au primit volumul „O istorie a Oraşului Cernavodă”

ro

26 Nov, 2015 16:59 1809 Marime text
 
Administraţia Publică Cernavodă desfăşoară în acestă perioadă ample activităţi de organizare a evenimentelor care vor marca „Ziua Naţională a României”.
 
Pregătirile i-au vizat şi pe elevii cernavodeni, care în preajma Sărbătorii de 1 Decembrie, au primit în dar, din partea Administraţiei Publice Locale, volumul „O istorie a oraşului Cernavodă”. Lucrarea ştiinţifică, semnată de  jurnalistul Adrian Cârlescu şi  de cercetătorul dr. Sorin Colesniuc, a ajuns în această săptămână pe băncile tuturor celor aproximativ 2.500 de copii şi adolescenţi de la şcolile şi liceele din localitate.
 
Cărţile au fost aduse de către  reprezentanţii primăriei, însoţiţi de edilul Gheorghe Hânsă, în fiecare clasă de curs, pentru a le oferi elevilor  câte o prezentare a acestui proiect.
 
„Această carte a fost plătită de către primărie şi este menită să devină un manual alternativ de istorie pentru voi, ca să cunoaşteţi povestea strămoşilor voştri din Cernavodă, încă de acum 6.500 de ani. Aceasta este un cadou oferit cu ocazia zilei de 1 Decembrie.”, le-a spus elevilor primarul Gheorghe Hânsă.  
 
Administraţia Publică Cernavodă va marca Ziua Naţională a României cu un program special dedicat eroilor sacrificaţi pentru patrie, la care vor participa oficiali ai primăriei, consilieri locali, militari, agenţi economici şi elevi. Evenimentul va debuta la orele 9:00, în Parcul Central, odată cu intonarea imnului de stat, de către fanfara „Axiopolis”, va continua cu discursul istoric al primarului Gheorghe Hânsă, dar şi discursuri ale militarilor în rezervă. Memoria luptătorilor, căzuţi pe câmpul de luptă, va fi pomenită în cadrul unui ceremonial religios, susţinut de către un sobor de preoţi, urmat de tradiţionala depunere de coroane şi flori la Monumentul  Eroilor. Atracţia evenimentului va fi defilarea subunităţilor militare, pe aleea pietonală din Centrul Civic al oraşului, pe ritmurile fanfarei de copii „Axiopolis”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii