Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:04 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu Ianis Hagi căpitan, Viitorul o bate cu 2-1 pe Craiova și devine liderul de moment al României

ro

12 Aug, 2015 20:18 2582 Marime text
 
După ce a mai fost căpitan al echipei și într-un meci amical cu Călărași, Ianis Hagi a purtat banderola pentru prima oară într-un meci oficial astăzi, în meciul Craiova-Viitorul. Fiul „Regelui” a fost numit căpitan de echipă la vârsta de 16 ani, 9 luni și 22 de zile, devenind astfel cel mai tânăr căpitan de echipă din istoria Ligii 1, informează digisport.ro.

Ianis și-a depășit astfel tatăl, pe care îl întrecuse și la vârsta la care a debutat în prima ligă din România. Hagi Jr. a debutat la 16 ani și o lună în Liga 1, într-un meci cu FC Botoșani din sezonul trecut, din luna decembrie 2014, în timp ce Gheorghe Hagi debutase la 17 ani și 7 luni.

Dacă nu a devenit cel mai tânăr debutant din toate timpurile în Liga 1, Nicolae Dobrin jucând primul său meci pe prima scenă la 14 ani și 10 luni, Ianis Hagi stabilește, iată, recordul pentru cel mai tânăr căpitan.

Ianis a fost înlocuit în minutul 59 al partidei cu Craiova, la 2-0 pentru constănțeni, în locul său intrând Răzvan Marin. Banderola de căpitan a ajuns pe brațul lui Bogdan Mitrea din acel moment.

Viitorul s-a impus pe terenul celor de la CSU Craiova, 2-1, şi este pe prima poziţie în Liga 1.

Viitorul a început foarte bine meciul şi Florin Tănase a deschis scorul în minutul 10, din penalty-ul obţinut de Ivan.

Elevii lui Hagi au continuat foarte bine şi în finalul primei reprize au marcat prin Aganovici. Achim a profitat de o gafă a apărării oltenilor, i-a pasat lui Aganovici în centrul careului, iar acesta a majorat scorul.

În a doua repriză, cei de la Viitorul s-au mulţumit cu menţinerea rezultatului, iar CSU nu a putut pune mari probleme. În minutul 85, craiovenii au micşorat diferenţa, după ce Vătăjelu a marcat din penalty, dar nu au avut forţa de a egala.


Sursa: digisport.ro, gsp.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii