Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:12 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu ce se mândrește acum Eforie Nord Olandezii care au construit insula palmier din Dubai au modernizat litoralul românesc

ro

10 Sep, 2015 08:10 3889 Marime text
pe plajele litoralului romanesc se lucreaza intens pentru innisipare 562151
 
Sezonul estival s-a încheiat, dar ne putem mândri cu plaje mărite la malul mării. Nisipul scos din adâncuri de olandezii care au construit și insulele artificiale din Dubai a fost deja testat de cei care se mai află pe litoral, relatează stirileprotv.ro.
 
Plaja din Eforie Nord a câștigat în urmă consolidării 80 de metri în lățime, în condițiile în care până acum turiștii de la trei hoteluri se înghesuiau pe o fâșie de numai 20 de metri. 
 
Din primăvară și până acum, zeci de mii de tone de nisip fin au fost aduse din largul mării, de la 200 de metri adâncime, pe această plajă de la intrarea în stațiunea Eforie Nord. Așa a apărut cea mai mare plajă din sudul litoralului. La începutul sezonului estival această plajă era o mică fâșie, nu avea mai mult de 20 de metri de nisip pe care turiștii se înghesuiau. Acum plaja are peste 100 de metri, iar în următorul sezon aici vor încăpea peste 3.000 de șezlonguri, scrie stirileprotv.ro.
  
Plaja s-a umplut imediat. Cei care au observat marea schimbare au fost turiștii care vin de ani buni. Sunt însă și nemulțumiri: nisipul e plin de scoici brun roșcate din largul mării, iar pe plajă nu se pot închiria deocamdată șezlonguri. Constructorii promit că vor tasa scoicile cu utilaje speciale. 
 
Și la Constanța, între zona Trei Papuci și Mamaia a apărut o plajă nouă: Tataia. Localnicii nu au mai văzut aici atâta nisip de peste 20 de ani. 
  
Lucrări asemănătoare vor începe în curând și în zona Mamaia Sud și Constanța Sud. La final, plajele vor avea o lățime între 60 și 100 de metri. La sfârșitul anului, când amenajările care costă 170 de milioane de euro ar trebui finalizate, litoralul nostru va avea în total 33 de hectare de nisip.  



Sursa: stirileprotv.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii