Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:12 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu ce idee și propunere a venit un bucureștean Tragedia de pe lacul Siutghiol pune românii pe gânduri

ro

25 Dec, 2014 02:50 2257 Marime text
În urma accidentului de elicopter de pe lacul Siutghiol, un bucureştean doreşte să pună la dispoziţia Căpităniei Zonale Mamaia o barcă motorizată, iar un operator privat din aviaţia română oferă cursuri gratuite pentru angajaţii SMURD Constanţa, scrie gândul.info.

După tragedia petrecută pe 15 decembrie, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Scafandrilor Amatori şi Profesionişti vrea să iniţieze un proiect de cartografiere a lacurilor din judeţul Constanţa şi să ceară ajutor Executivului pentru a asigura prezenţa unei bărci pe lacurile mari, informează digi24.ro.
Deocamdată, el a obţinut acordul unei persoane fizice din Bucureşti ca aceasta să pună la dispoziţia Căpităniei Mamaia o barcă unicat în România. Aceasta are o valoare de 400.000 de euro şi este dotată cu două motoare a câte 500 de cai-putere, poate atinge viteza maximă de 320 km/h, are o capacitate de 8 persoane şi este foarte stabilă.
Ambarcaţiunea ar putea sta pe lacul Siutghiol în dreptul Căpităniei şi ar fi deservită de şase scafandri care ar lucra câte doi pe tură. Proprietarul bărcii a mai precizat că dacă propunerea sa este acceptată, va oferi o a doua barcă.
Un alt ajutor vine de la aerodromul din Tuzla, care va oferi gratuit tuturor angajaţilor SMURD Constanţa cursul de supravieţuire într-un elicopter scufundat. Acest curs ar costa în mod normal 550 de euro şi presupune două module teoretice şi unul de practică. Cei interesaţi pot participa la cursuri începând cu 5 ianuarie.
Sursa text: gândul.info
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii