Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:04 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu 10% mai multi turisti pe litoralul bulgaresc

ro

18 Aug, 2010 16:00 1029 Marime text

Numarul turistilor de pe litoralul bulgaresc a crescut cu 10% in iulie si august, a declarat Elena Ivanova, sefa sindicatului hotelierilor din Nesebar.

"Interesul pentru coasta Marii Negre din Bulgaria se datoreaza faptului ca statiunile ofera preturi similare sau chiar mai bune decat in Grecia sau in Turcia", a declarat Elena Ivanova, pentru Novinite.

Aceasta a adaugat ca in august numarul de turisti a crescut pe coasta Marii Negre din Bulgaria.

"Toate locurile din Nesebar, Sunny Beach si St. Vlas sunt ocupate. Hotelurile sunt ocupate pana la sfarsitul lui august, nu exista camere libere", a adaugat Ivanova.

Cele mai cautate pachete de vacanta au fost cele de cinci pana la sapte zile cu demipensiune, dar si cele cu trei mese pe zi plus cazare. Turistii straini prefera pachetele turistice cu cazare si masa pentru zece zile.

Preturile la cazare in Nesebar sunt intre 25 si 70 de leva, iar in Sunny Beach 120 de leva, pentru all inclusive.

"In prezent, exista 160.000 de turisti in Nesebar, iar august este cea mai aglomerata luna din sezon. Cu toate acestea, se pare ca si septembrie va fi o luna buna pentru turism in Sunny Beach", a precizat Ivanova, adaugand ca turistii germani prefera sa isi petreaca vacanta la inceputul sau la sfarsitul sezonului.

Bulgarii care vor o vacanta la preturi mai mici sunt asteptati sa viziteze litoralul in septembrie, cand preturile scad cu pana la 25%.


In plus, agentiile de turism se asteapta la un numar mare de turisti israelieni pe litoralul bulgaresc in 2011. Statistica hotelierilor bulgari arata ca a crescut numarul de turisti din Grecia, Polonia, Ungaria, Belgia, Olanda si statele baltice din statiunile bulgaresti.

In plus, macedonenii si sarbii care doresc sa isi petreaca vacanta in Bulgaria nu au nevoie de viza, iar acestia au ales statiunile din Nesebar, unde stau la pensiuni private sau la hoteluri mai mici.

Sursa: ziare.com

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii