Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:44 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CSM–Finalizarea procedurilor de avizare a procedurii de reînvestire a lui Kovesi la șefia DNA

ro

09 Mar, 2016 12:59 1120 Marime text
 
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) va finaliza pe 25 martie procedurile de avizare a propunerii ministrului Justiției de reînvestire a Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), se arată într-un comunicat unde se prezintă calendarul aprobat astăzi în şedinţa CSM de Secția pentru procurori.
 
„Secția pentru procurori (...) a aprobat calendarul de desfășurare a activităților prevăzute în procedura de avizare a propunerii ministrului justiției pentru reînvestirea în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție a doamnei procuror Laura Codruța Kovesi. Procedura avizării se desfășoară conform dispozițiilor art. 54 alin. 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată cu modificările și completările ulterioare, art. 211 din H.C.S.M. nr. 193/2006 pentru aprobarea Regulamentului privind transferul și detașarea judecătorilor și procurorilor, delegarea judecătorilor, numirea judecătorilor și procurorilor în alte funcții de conducere, precum și numirea judecătorilor în funcția de procuror și a procurorilor în funcția de judecător, art. 40 lit. h din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată, respectiv a Hotărârilor nr. 161/2011 și nr. 105/2013 ale Secției pentru procurori prin care au fost stabilite criteriile, subcriteriile și indicatorii privind standardele de evaluare a interviului și a lucrărilor candidaților pentru numirea în funcții de conducere”, potrivit comunicatului.
 
Astăzi va fi pus în dezbatere publică proiectul de management și vor fi efectuate verificările asupra candidaturii.
 
Pe 24 martie este programată analizarea rezultatelor demersului anterior și intervievarea candidatului, iar pe 25 martie transmiterea avizului către Ministerul Justiției.



Sursa foto: dcnews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii