Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CSM Atacurile unor lideri politici la adresa sistemului juridic au afectat independența sistemului judiciar

ro

04 Jul, 2018 18:40 1035 Marime text
Consiliul Superior al Magistraturii a admis miercuri cererea de apărare a independenţei sistemului judiciar formulată de Asociaţia Forumul Judecătorilor din România "faţă de atacurile reprezentanţilor puterii legislative şi ai puterii executive materializate în discursurile unor lideri politici din 9 şi 10 iunie", au precizat pentru AGERPRES surse din CSM.
 
Potrivit surselor citate, decizia a fost luată cu 15 voturi "pentru".
 
CSM a luat în dezbatere, miercuri, o cerere de apărare a independenţei sistemului judiciar, a cărei discutare a fost amânată pe 14 iunie.
 
Asociaţia Forumul Judecătorilor din România a trimis la CSM, în luna iunie, o cerere de apărare a independenţei sistemului judiciar "faţă de atacurile recente ale reprezentanţilor de seamă ai puterii legislative şi ai puterii executive, materializate în discursurile unor lideri politici din data de 9 iunie, respectiv data de 10 iunie".
 
Conform FJR, este necesară intervenţia "neîntârziată" a CSM, în calitate de garant al independenţei justiţiei, pentru "a stopa atacurile fără precedent la adresa judecătorilor şi procurorilor".
 
De asemenea, Uniunea Naţională a Judecătorilor din România şi Asociaţia Magistraţilor din România au făcut un apel "tuturor persoanelor interesate" să conştientizeze că problemele din Justiţie se rezolvă instituţional, prin proceduri legale, nu în stradă. A

Sursa: AGERPRES 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii