Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CSM a aprobat modificări în privința concediilor judecătorilor și procurorilor. Află noutățile

ro

01 Jul, 2014 16:33 1984 Marime text
În Monitorul Oficial al României a fost publicată astăzi Hotărârea numărul 693 privind modificarea Regulamentului privind concediile judecătorilor și procurorilor, regulament ce a fost aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii numărul 325/2005.

Hotărârea a fost luată de Consiliul Superior al Magistraturii.

Modificarea vizează faptul că judecătorii și procurorii au dreptul la concedii plătite care nu se includ în durata concediului de odihnă, în cazul următoarelor evenimente familiale deosebite: căsătoria judecătorului sau a procurorului – 5 zile lucrătoare; nașterea sau căsnicea unui copil – 3 zile lucrătoare; decesul soțului sau a soției ori al unei rude până la gradul al III-lea inclusiv a magistratului sau a soțului/soției acestuia – 3 zile lucrătoare; controlul medical anual – o zi lucrătoare.
Potrivit actului normativ, care modifică Regulamentul privind concediile judecătorilor și procurorilor, concediile plătite care nu se includ în durata concediului de odihnă nu se pot acorda mai târziu de 30 de zile de la data producerii evenimentului. De asemenea, aceste concedii se acordă, la cerere, de conducerea instituției, se mai menționează în hotărâre.

Sursă foto: nasultv
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii