Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:25 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CS Rugby Universitate Neptun, dată în judecată de administraţia judeţeană şi preşedintele suspendat al CJC

ro

22 Oct, 2014 10:47 1517 Marime text
Judeţul Constanţa, prin Consiliul Judeţean Constanţa şi preşedintele CJC cheamă în judecată, la Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Tribunalului Constanţa, Clubul Sportiv Rugby Universitatea Neptun. Dosarul a fost înregistrat ieri şi are primul termen pe data de 27 noiembrie. Obiectul dosarului în reprezintă unele pretenţii.
 
Cel mai probabil, CJC cere înapoi banii alocaţi cu mărinimie asociaţiilor sportive, din bugetul judeţean, cu încălcarea legii, în anul 2012. Acum, adminsitraţia judeţeană este obligată să acţioneze în instanţă cluburile şi asociaţiile sportive pentru a recupera banii alocaţi cu încălcarea legii.
 
Amintim că în raportul Curţii de Conturi întocmit după controalele din 2013 la CJC se menţionează „efectuarea de plăţi nelegale către asociaţii şi cluburi sportive reprezentând finanţare acţiuni sportive (...), finanţarea şi plăţile fiind efectuate de către CJC numai în baza hotărârilor de CJ şi a celor de modificare sau rectificare a bugetului iniţial pentru anul 2012“.

În rezoluţia de începere a urmăririi penale, întocmită de procurorii DNA în data de 15 ianuarie 2014, se precizează că „există date şi indicii temeinice potrivit cărora învinuitul Constantinescu Nicuşor Daniel şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu care decurgeau din calitatea de preşedinte al CJC, în sensul că a dispus plata a 13.305.000 de lei, reprezentând plăţi nerambursabile din fonduri publice către asociaţii şi cluburi sportive; finanţarea şi plăţile au fost efectuate numai în baza hotărârilor CJ Constanţa, cu încălcarea flagrantă a prevederilor Legii“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii