Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:52 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Crosul „Iubim Familia”, tabără de reconstituire istorică şi seară de muzică folk la Zilele Oraşului Ovidiu (galerie foto)

ro

30 Jun, 2017 10:44 2636 Marime text
În cadrul Zilelor Orașului Ovidiu, ieri seria de evenimente sportive și culturale a continuat cu cea de a IV-a ediție la Crosul orașului Ovidiu ,,Iubim Familia’’, tabăra de reconstituire istorică și seara de muzică folk.

La startul crosului s-au aliniat aproximatix 850 de participanți. Startul la acest eveniment a fost dat de fostul mare atlet Ilie Floroiu (în prezent directorul CS Farul Constanţa), primarul orașului Sulmona (Italia), Annamaria Casini, și primarul oraşului Ovidiu, George Scupra.

Pentru întreaga sa activitate și contribuția adusă în dezvoltarea sportului constănțean, lui Ilie Floroiu i-a fost decernat titlul de președinte onorific al Clubului Sportiv din Ovidiu. Au fost premiați toți participanții care au luat startul, aceştia primind cadouri și premii speciale.

În cadrul taberei de reconstituire istorică au participat aproximativ 400 de elevi ai școlilor din Ovidiu la atelierele meșteșugărești (olărit, pielarie) și au fost prezentate momente de reconstituire istorică romană.

Seara, la Debarcaderul din Ovidiu a fost organizată o seară de muzică folk, concert susținut de Mircea Vintilă, Mariana Butnaru și Laurențiu Marinescu și a fost aprins un foc de tabără pe lacul Siutghiol.

Astăzi, începând cu ora 20.00, pe platoul Centrului Cultural din Ovidiu, va fi prezentat filmul ,,Drumul Exilului’’ (film realizat de primăria din Sulmona), momente artistice (dans contemporan), recital de poezie ovidiană, dar și premiera unei piese de teatru, ,,Ars Amandi’’ (performance muzical pe muzica originală și versurile poetului Ovidiu, film realizat de Primăria Ovidiu).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii