Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:52 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cristinel Dragomir propune ca CJC să nu se constituie, pentru moment, parte civilă în al treilea dosar al lui Nicuşor Constantinescu

ro

22 Dec, 2014 12:50 1850 Marime text
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, cu atribuţii de preşedinte,  Cristinel Dragomir a propus ca CJC să nu se constituie, momentan, parte civilă în cel de-al treilea dosar care îl vizează pe Nicuşor Constantinescu şi mai mulţi angajaţi ai instituţiei. Propunerea sa a fost aceea de a aştepta decizia instanţei în această cauză şi abia apoi să se decidă dacă se va lua această măsură. Propunerea sa a fost aprobată de cei 31 de consilieri prezenţi. Amintim că pe 15 septembrie, DNA a trimis o adresă CJC prin care cerea ca instituţia să precizeze dacă se constituie sau nu parte civilă în prezenta cauză.

Amintim că, în cadrul Şedinţei de Consiliu Judeţean din data de 3 decembrie, vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte, Cristinel Dragomir, le-a adus la cunoştinţă aleşilor judeţeni o adresă a DNA Bucureşti în care se solicită Consiliului Judeţean Constanţa să se constituie parte civilă în cel de-al treilea dosar al preşedintelui suspendat al CJC Nicuşor Constantinescu.

Menţionăm, de asemenea, că în cel de-al treilea dosar deschis pe numele lui Nicuşor Constatinescu, pe data de 14 noiembrie, Andrei Bodean, procuror al DNA Constanţa, a dispus trimiterea în judecată a 19 persoane fizice şi juridice, în legătură cu un presupus prejudiciu de peste 30 de milioane de lei în dauna Consiliului Judeţean Constanţa şi de peste un milion de lei în dauna statului român. Printre inculpaţi se află preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile concurente de abuz în serviciu în formă continuată (şase infracţiuni), spălarea banilor şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Bucureşti, iar primul termen a fost stabilit pentru 11 decembrie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • njui 22 Dec, 2014 15:47 orb la orb nu-si scoate ochii.scarbele ii tin partea